fbpx

All Star superge kot efekt pedalo za kitaro

All Star Chet Atkins All Wah

Superge All Star in glasba so šli vedno z roko v roki; vaš par allstark je verjetno prestal že številne koncerte. Zdaj je Converse izdal poseben model superg All Star, ki ne le ustreza rokerskemu življenju, ampak se lahko uporablja tudi kot legendarni wah-wah pedal za kitarski efekt, ki so ga uporabljali velikani glasbe, med njimi Jimi Hendrix in Eric Clapton.

Superge All Star kot efekt pedal? Iščeš nove načine za igranje na kitaro? Ne hodi v glasbeno trgovino, ampak v trgovino s čevlji. Converse je namreč izdal posebno serijo superg All Star, ki so tudi wah-wah pedal, torej poseben efekt pedal za kitaro.

All Star superge Chet Atkins All Wah.
All Star superge Chet Atkins All Wah.

To bo razveselilo vse ljubitelje rocka tega sveta, ki jih ni malo. Uradno se superge imenujejo Chet Atkins All Wah. Da so allstarke zvezde rock koncertov, je dejstvo že desetletja, zdaj pa bodo postale tudi zvezde snemalnih studiev oz. kar vseh kitaristov, ki si bodo želeli t. i. wah zvoka električnih kitar (zvok, kot bi kitara jokala).

PREBERITE ŠE: Zakaj imajo superge All Star Converse ob strani dve luknjici?


In kako superge Chet Atkins All Wah, ki jih je Converse pripravil skupaj z znamko Cute Circuit, delujejo? Spredaj ob strani imajo vtič za zvočniški kabel in kabel za kitaro, s katerimi superge oz. ”pedalo” na eni strani povežete z električno kitaro, na drugi pa z ojačevalcem, oziroma če tega nimate, s pametnim telefonom. Superge imajo v podplat vgrajen upogljiv senzor, ki zazna premike oz. upogibanje noge, s tehnologijo Bluetooth pa jim sporoča podatke, da kitara ve, koliko wah-wah efekta uporabiti. Podrobnosti so v spodnjem videoposnetku.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!