fbpx

Alpine A110 E-ternité: električna prihodnost tipične bencinske avtomobilske znamke

Foto: Apline

Leta 1955 je sin trgovca Renault v očetovi delavnici ustanovil znamko športnih avtomobilov Alpine. Navdušenega voznika relija je navdihnil Alpski pokal, ki ga je pravkar osvojil. Paradni konj je še vedno špotrni avtomobil, ki nosi oznako A110, a danes dobivamo vpogled v prihodnost.

Alpine praznuje 60. obletnico svojega A110 s prototipom, polnim inovacij “Made in Alpine”, ki znamko usmerja v prihodnost.

Foto: Alpine
Alpine je s svojim prvim električnim avtomobilom izbrala komponente iz kataloga Renault in jih izboljšala za uporabo v e-športnem avtomobilu. Standardni motor skupine dopolnjen z novim menjalnikom, razvitim posebej za konceptno vozilo. Rezultat je elektronska krmilna rešitev z dvojno sklopko (DCT), kot je serijska različica A110, vendar s sklopkami, zasnovanimi za visok navor. Baterijski moduli nove Alpine so enaki tistim v Méganu E-Tech Electric. Novi Alpine A110 E-ternité je med postankom v boksih Formule 1 na Veliki nagradi Francije pokazal, kaj zmore pogon. Po poročanju medijev ima elektromotor moč 178 kW oziroma 242 KM. Sprint od nič do sto pa naj bi bil mogoč v 4,5 sekunde. Najvišja hitrost pa trenutno znaša 250 km/h.


Foto: Alpine

Dodatne Informacije

alpinecars.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!