fbpx

Amazon Fire Phone, Amazonov mobilni nakupovalni voziček

Klasična kronologija se bere takole. Najprej je podjetje naredilo telefon, nato digitalni sprejemnik in potem še tablico. Amazon je začel pri zadnji strani. Najprej je ponudil Fire (tablica), nato Fire TV in sedaj še Amazon Fire Phone, nekakšno prodajno vrečko za v Amazonovo trgovino, ki tehnično ni dva koraka pred konkurenco, a ima v Firefly-ju in vmesniku Dynamic Perspective dva izjemna aduta.

‘Pametnjakovič’ se ponaša s 4.7-palčnim zaslonom s HD ločljivostjo, 13,1 megatočkovnim fotoaparatom na ‘pročelju’, globalnim LTE-jem, štirijedrnim procesorjem Snapdragon z utripom 2,2 Ghz, 32 gigabajtov veliko ‘halo’ za shranjevanje podatkov in 2GB RAM-a pomnilnika. Če vas to še ni vrglo na rit, vas bo pa naslednje. Fire Phone ima štiri mušketirje, štiri kamere, ki sledijo vašemu gibanju glave oz. pogledu in preko 3D uporabniškega vmesnika Dynamic Perspective v stilu vsi za enega eden za vse, omogočajo, da se zaslon prilagaja vidnemu kotu. A glavni as iz rokava v bitki s konkurenti je Firefly, funkcija, ki je dobila kar svojo tipko, kar za funkcijo v svetu pametnih telefonov pomeni isto kot za igralca zvezda na hollywoodskem pločniku slavnih.

PPREBERITE ŠE: Vrhunski pametni telefon za katerega še niste slišali – OnePlus One

Revolucionarna funkcija Lampyridae, kresnička, ali kot ji pravi Amazon, Firefly.
Revolucionarna funkcija Lampyridae, kresnička, ali kot ji pravi Amazon, Firefly.

Ta je na fotografiji zmožna prepoznati prek sto milijonov objektov – od izdelkov, pesmi, TV serij, filmov, knjig – in drugih stvari- kot je e-pošta, telefonska številka, QR koda- ki vam jih nato bodisi ponudi v Amazonovi spletni trgovini ali predstavi prek Wikipedije.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.