fbpx

Analogue Pocket LE: retro konzola v stilu “Back to the Future”

Kjer se sreča tehnologija in nostalgija

Analogue Pocket LE
Foto: Analogue

Analogue Pocket LE, s svojo FPGA arhitekturo in izjemnim zaslonom, predstavlja vrhunec prenosnih retro konzol. Ta sodobna interpretacija klasikov kot so Game Boy, Game Boy Color, Game Boy Advance in drugih, se ponaša s stereo zvočniki, USB-C polnjenjem in podporo za več formatov igralnih kartic, vse to v kompaktnem in stilskem paketu.

V svetu, kjer je retro “in”, Analogue Pocket LE prinaša nostalgijo v žepne dimenzije. Ta prefinjen kos tehnologije povezuje klasično igranje z modernimi tehničnimi lastnostmi. Ampak, ali je Analogue Pocket LE res samo retro igračka za odrasle ali skriva v sebi več?


Analogue Pocket LE je najnovejši podvig podjetja Analogue, ki je že ustvarilo uspešnice kot so Mega SG (Genesis) in Super NT (SNES), ki so utrdili njihov položaj kot vrhunskega proizvajalca retro konzol. Analogue Pocket LE je njihova prva konzola, ki podpira igralne kartuše različnih retro blagovnih znamk, kar pomeni, da lahko igrate igre Game Boy, Game Boy Color, Game Boy Advance, Game Gear, Atari Lynx, Neo Geo Pocket in TurboGrafx-16.
Analogue Pocket LE
Foto: Analogue
Zaslon Analogue Pocket LE je ena izmed njegovih najbolj impresivnih lastnosti. S 3,5-palčnim zaslonom, ki je večji od katerega koli zaslona na Nintendo GB prenosnih konzolah, in sodobnim Gorilla Glassom, ta zaslon ponuja izjemno jasnost in svetlost. Zaslon je tudi povsem kvadraten, kar pomeni, da originalne igre Game Boy popolnoma zapolnijo razpoložljiv prostor, pri čemer je ločljivost Pocketovega zaslona natanko 10-krat večja od originalne na vsaki osi, kar omogoča vrhunsko skaliranje slik.
Analogue Pocket LE
Foto: Analogue
Poleg tega Analogue Pocket LE omogoča povezavo z drugimi Game Boy konzolami prek originalnega Nintendo povezovalnega kabla, kar odpira vrata za večigralsko zabavo. Še več, Analogue je partner GB Studia, orodja za izdelavo iger za Game Boy, kar daje Analogue Pocket LE možnost, da postane platforma za indie naslove, ustvarjene v omejitvah strojne opreme iz 90. let.

Analogue Pocket LE pa ne ponuja le igralnih izkušenj. Prav tako se ponaša z Nanoloopom, zmogljivim glasbenim orodjem za Game Boy, ki omogoča ustvarjanje lastne čipovske glasbe. To orodje širi obseg njegove uporabe, hkrati pa ohranja avtentičnost retro izkušnje.

Analogue Pocket LE presega pričakovanja kot zgolj retro konzola. Je zmogljiva in vsestranska naprava, ki združuje igralne izkušnje več generacij in ponuja nove možnosti za ustvarjalce in ljubitelje glasbe. S svojim elegantnim dizajnom, vrhunskim zaslonom in široko združljivostjo igralnih kartuš je Analogue Pocket LE več kot le nostalgična igračka – je vrata v svet, kjer se preteklost in prihodnost igranja rokujeta.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.