fbpx

HiPhi A: kitajski električni hiperavto, ki bo meje premikal v segemntu super športnih avtomobilov

To je kitajska hiper avtomobilska stvarnost - HiPhi A

HiPhi A
Foto:Hiphi

V svetu električnih hiperavtov, kjer inovacija sreča hitrost, se HiPhi A izkaže kot pravi tehnični čudež. Predstavljen v Šanghaju, ta avtomobil ni le prevozno sredstvo, ampak umetniško delo nove dobe, ki presega običajne standarde​​. Zasnovan s strani mladega avtomobilskega startupa Human Horizons, HiPhi A prinaša revolucionarno tehnologijo in dizajn, ki obljubljata prihodnost mobilnosti​​.

HiPhi A uvaja napreden pogonski sklop, razvit znotraj podjetja, ki vključuje en motor spredaj in dva motorja zadaj, s skupno močjo 1.305 PS. Motorji so opremljeni z ultra hitrimi rotatorji iz ogljikovih vlaken, zasnovani za 22.000 vrtljajev na minuto, in inovativnimi tehnologijami hlajenja za dolgotrajno visoko zmogljivost. Baterijski sklop, ki se ponaša z vršno izhodno močjo 1,5 MW, vključuje varnostne izboljšave prek HiPhi-jeve oblačne kontrolne tehnologije​​​​.

Foto:Hiphi

Glede zmogljivosti HiPhi A pospeši od 0 do 100 km/h v malo več kot 2 sekundah in cilja na najvišjo hitrost skoraj 300 km/h. Vozilo koristi napredne tehnologije podvozja, vključno z aktivnim krmiljenjem zadnjih koles in CDC blaženjem, skupaj s HiPhi-jevo HVC tehnologijo, kar izboljšuje vodljivost in učinkovitost zaviranja​​. Hkrati pa ima skoraj popolno razporeditev teže 50:50.

Foto:Hiphi
Foto:Hiphi

Dizajn HiPhi A ponuja sodobno estetiko z ogljikovimi vlakni in matiranim lakom, dopolnjen z širokimi sprednjimi in zadnjimi krili ter ekstra širokimi pnevmatikami. Notranjost združuje luksuzne elemente z naprednimi digitalnimi funkcijami, ki ponujajo vrhunsko izkušnjo. Uporaba letalskega titanovega TC4, skupaj z visoko zmogljivimi aluminijastimi zlitinami in nano-keramiko, poudarja zavezanost vozila k inovativni uporabi materialov in estetskemu pritoževanju​​.

Foto:Hiphi

David Ding, ustanovitelj, predsednik in glavni izvršni direktor podjetja HiPhi, je povedal: “Trenutni trendi se bodo vedno razvijali in spreminjali z napredkom tehnologije in s časom, medtem ko klasičen in prefinjen luksuz ima trajno privlačnost. Od dobe motorjev z notranjim izgorevanjem do nove dobe inteligentne električne mobilnosti bi morali vrhunski hiperavtomobili predstavljati vrhunec inovativne tehnologije, hkrati pa izkazovati spoštovanje do klasik, prikazovati preobrazbeno naravo kot način pogleda v prihodnost. Kombinacija HiPhi-jevega koncepta luksuznega izdelka, vrhunskega razvoja in industrijskih sposobnosti z elementi superavtomobila Apollo podjetja WESAIL New Energy Automotive, skupaj s tehničnim strokovnim znanjem in inovacijami Univerze ShanghaiTech, naredi HiPhi A to, kar je – resnično umetniško delo za to novo dobo.”

Foto:Hiphi

HiPhi A predstavlja pomemben korak naprej v sektorju inteligentne električne mobilnosti, ki združuje napredne tehnološke funkcije, inovativni dizajn in visoko zmogljivost. Z njegovim prihodom se obeta nova doba v avtomobilski industriji, kjer se sodelovanje in inovacija združita za ustvarjanje nečesa resnično izjemnega. HiPhi A ni le avtomobil; je vizija prihodnosti, ki prihaja na ceste​​​​.

Dodatne Informacije

hiphi.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.