Aplikacija Samsung Marshmallow – otroke ‘spravlja’ s pametnih telefonov

Samsungova zadnja aplikacija nosi ime Marsmallow in je namenjena staršem, ki želijo, da bi njihovi otroci manj uporabljali telefon. To počne na izjemno premeten in pameten način.

Samsungova aplikacija z imenom Marsmallow je namenjena staršem, ki želijo omejiti rabo pametnih telefonov otrokom, in v osnovi ponuja že znana orodja za omejevanje uporabe določenih aplikacij s časovnimi omejitvami. Starši tako nastavijo limite rabe aplikacij kot tudi pametnega telefona, in v kolikor se jih otroci držijo, jih aplikacija nagradi z bonus točkami. Na ta način pa otroci na telefonih preživijo manj časa. Otroci si lahko tudi samostojno določajo omejitve in na ta način pridobijo posebne bonus točke. Če jih presežejo, pa te točke izgubljajo. Vse skupaj poteka kot neke vrste igra s časom, ki otroke nagrajuje, v kolikor se držijo omejitev. Starši lahko za stimulacijo dobrega vedenja na telefonu zakupijo različne darilne kartice prek Amazona, Best Buya in trgovine Google Play. In tudi prek tega nagrajujejo manjšo rabo pametnega telefona svojih nadobudnežev.

Na žalost je aplikacija dosegljiva le za naprave Samsung Galaxy in je od prejšnjega tedna dosegljiva v virtualni trgovini Google Play.

Ali ste vedeli? Najstniki med 8. in 12. letom na telefonih v povprečju preživijo več kot 6 ur. 13-letniki 100-krat preverijo svoja družbena omrežja. Majhni otroci med 3. in 6. letom pa na telefonih v ZDA preživijo v povprečju že več kot 4 ure.

Dodatne Informacije

Več informacij:
samsung.com / google.play.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Fujifilm X-S10: “mini”, a hkrati zelo velik