fbpx

Apple Vision Pro v prodaji: Revolucionarna naprava ali pregrešno draga igrača?

Kako Applov prvi skok VR spreminja tehnološko pokrajino

Apple Vision Pro
Foto: Apple

V zadnjih letih so komentarji na Applove izdelke pogosto zveneli kot "dolgočasno" ali "le nadgradnja specifikacij". Vendar pa je prihod Applovega Vision Pro-ja prinesel veter svežine. Ta naprava ni popolna; daleč od tega. Kljub temu je zanimiva, tvegana in predvsem nova za Apple. S svojim prihodom postavlja temelje za prihodnost tehnologije, ki bi lahko sledila stopinjam iPhone-a, iPada in Mac-a. Vendar, ali je svet pripravljen na to?

Applov Vision Pro ni le še en izdelek v vrsti. To je tveganje. Prva generacija kateregakoli izdelka podjetja običajno določa smer za prihodnja desetletja, a Apple Vision Pro prinaša še eno dimenzijo – že v imenu nosi besedo “Pro“, kar nakazuje velike ambicije. Toda, ali je ta visokotehnološki VR set vreden svoje cene in ali lahko zadosti visokim pričakovanjem?

Foto: Apple

Novost na obzorju

Vision Pro ni le še en VR headset; je Applova vizija prihodnosti. Medtem ko temelji na znani tehnologiji, prinaša inovacije, ki so značilne za Apple. Od izjemne kakovosti zaslona, naprednega sledenja očem in rokam do vključevanja v ekosistem Apple, vsak element naprave kaže na to, da Apple stremi k več kot le običajni VR izkušnji.

Foto: Apple
Foto: Apple

Vrhunci in izzivi

Kljub navdušenju, ki ga prinaša, Apple Vision Pro ni brez pomanjkljivosti. Njegova teža in udobje nošenja, omejena selekcija aplikacij, življenjska doba baterije in visoka cena so le nekateri izmed izzivov, s katerimi se uporabniki soočajo. Vendar pa izjemna imerzivnost, visoka ločljivost in inovativno upravljanje predstavljajo obetavne lastnosti, ki utirajo pot za prihodnje izboljšave.

Eko-sistem in aplikacije

Eden izmed glavnih razlogov za nakup Apple Vision Pro-ja bi bil njegov ekosistem. Združljivost z iMessage, Fotografijami in drugimi Applovimi aplikacijami ter funkcije, kot sta FaceTime in virtualni Mac zaslon, ponujajo edinstveno uporabniško izkušnjo. Kljub temu, trenutna omejena izbira aplikacij kaže na to, da je Vision Pro še vedno v zgodnjih fazah svojega razvoja.

Foto: Apple

Cena proti vrednosti


Začetna cena Apple Vision Pro je visoka – 3499 dolarjev, kar postavlja vprašanje o njegovi vrednosti za povprečnega uporabnika. Čeprav ponuja edinstvene izkušnje in potencial za prihodnji razvoj, je za mnoge ta naprava verjetno bolj luksuz kot nujnost. Na razpolago je od 2. februarja 2024 na voljo v trgovinah Apple Store po Združenih državah Amerike. Stranke lahko rezervirajo demonstracijo v trgovini, odkrijejo in kupijo Vision Pro v lokalnih trgovinah Apple, na spletni strani apple.com in preko aplikacije Apple Store. Ta bo ponudil vrhunsko passthrough tehnologijo, omogoča dostop do več kot 1 milijona združljivih aplikacij preko iOS in iPadOS, ter preko 600 novih izkušenj, ki izkoriščajo edinstvene zmogljivosti Vision Pro​​.

Dodatne Informacije

apple.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.