fbpx

Aquadom: valjast akvarij, ki je tako velik, da ima svoje panoramsko dvigalo

AquaDom je največji valjasti akvarij na svetu

Aquadom je 25-metrski valjast akvarij, ki ga najdemo v Berlinu v tamkajšnjem hotelu Radisson SAS in velja za največji akvarij v obliki valja na svetu, tako velik, da ima kar svoje panoramsko dvigalo, ki goste ''potopi'' v njegovo notranjost. V njem plava preko 1500 rib, ki živijo v vodnem kraljestvu, ki se ''razteza'' na 950 tisoč litrih vode.

Aquadom je gromozanski valjasti akvarij, ki je tako velik, da ima kar svoje panoramsko dvigalo, ki goste skozenj popelje do restavracije oziroma razgledne točke. Nahaja se v Sea Life centru, ki je del hotela Radisson SAS v Berlinu in tudi njegova največja atrakcija. Za živež in vzdrževanje akvarija s premerom 11 metrov, ki je narejen iz akrilnega stekla (spodaj debelina znaša 22, zgoraj pa 16 centimetrov) sta zadolžena dva potapljača, ki ga čistita trikrat do štirikrat dnevno.

PREBERITE ŠE: Dubajski zemeljskovodni hotel Amphibious 1000

AquaDom je dom več kot 1500 rib.
AquaDom je dom več kot 1500 rib.

Modern akvarij je izdelalo podjetje Reynolds Polymer Technology, pogoltnil pa je 12,8 milijona evrov. Za njegovo še večjo atraktivnost skrbijo reflektorji, ki ustvarjajo svetlobne učinke, poleg akvarija pa so del vodno-hotelskega kompleksa tudi podvodni tuneli in druge atrakcije, ki ponujajo interakcijo s podvodnim življenjem.

Dodatne Informacije

Več informacij:
visitsealife.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.