fbpx

Najbolj vroči hoteli v Evropi ta hip: preverite izbor novih hotelov v 2023

Foto: EDITION Hotels

To so najbolj vroči hoteli v Evropi ta hip! Preverite 5 novih hotelov, od Italije do Nemčije.

Vocabolo Moscatelli, Italija

Dizajn hotel, ki je umeščen med stene obnovljenega umbrijskega samostana, se nahaja v samem srcu zelene Italije. Hotel obdaja kar 2,5 hektarja veliko posestvo, obraščeno z negovano trato, ki gostom zagotavlja veliko mero zasebnosti in možnosti za preživljanje časa na prostem. Hotel ponuja 12 sob s starodavnimi kamnitimi zidovi, ki združujejo sodobno umetnost in dizajn. Postelje so tako delo slovitega železarja, ki je ustvaril minimalistične silhuete, ki prej kot na posteljo spominjajo na umetniško instalacijo. Prava paša za oči so kulinarične mojstrovine hotelskega kuharja, ki v tradicionalni del Italije prinaša okuse Bližnjega vzhoda in Azije.

 

Madrid EDITION, Španija

Španska prestolnica se dolgo časa ni morala pohvaliti s kakšnim konkretnim hotelom, a se je situacija v zadnjih petih letih spremenila. Dokaz je tudi Madrid Edition, ki tudi luksuzni konkurenci izstopa. Nahaja se v stavbi, ki je nekoč služila kot sedež tamkajšnje banke na Plaza de Celenque, v hotel pa vstopite skozi okrašena granitna vrata iz 18. stoletja, ki jih je izdelal sam Pedro de Rivera. Vsak element hotela je dizejnerski, saj prevladujejo skrbno izbrani kosi pohištva in dobro načrtovane kompozicije barv in osvetlitve. V pritličju kraljuje kuhar Enrique Olvera z restavracijo, ki se izogiba modni prefinjeni kuhinji in predstavlja sodobno interpretacijo tradicionalne mehiške kuhinje.

 

Vermelho Hotel Melides, Portugalska

Pred dvanajstimi leti se je Christian Louboutin v svojem domovanju v Comporti poškodoval, na poti v bolnišnico pa se je peljal skozi Melides, slikovito in majhno portugalsko vasico. To je bila ljubezen na prvi pogled! Tako se je odločil za nakup stare ribiške hišice, ki jo je spremenil v miren počitniški kraj – prav oazo oblikovanja in miru. Vermelho je delo portugalske arhitektke Madalene Caiado, gre pa za  eklektičen, ekstravaganten in radoveden dizajn, ki privlači obiskovalce tudi zaradi brezhibnega okusa. Ta je mešanica španskega in portugalskega tradicionalnega oblikovanja, s poudarki bele in modre, značilne za ta predel obalne Portugalske.

 

Château Royal Berlin, Nemčija

Chateau Royal v središču Berlina je pravi svetilnik prefinjenosti in dizajna. Ta butični hotel združuje sodoben dizajn z brezčasno eleganco in ustvarja ambient, ki izžareva razkošje in udobje. Vsak kotiček hotela krasijo okusni detajli in premišljeno kurirana umetniška dela, ki prikazujejo harmonično zlitje klasičnih in sodobnih stilov. Od stilsko opremljenih sob za goste do vabljivih skupnih prostorov, vsak kotiček Chateau Royal je dokaz velikega estetskega izraza. Od muh ni niti kulinarika. Hotel se ponaša z izjemno gastronomsko ponudbo, kjer izkušeni kuharji pripravljajo kulinarične mojstrovine iz najboljših sezonskih sestavin. Prepustite se paleti prijetnih okusov, saj meni neopazno združuje mednarodne vplive z regionalnimi specialitetami.

Capelongue, Francija

Na prvi pogled je ta hribovita posest, ki se razteza na 5 hektarjih, podobna obujeni starodavni kmetiji. Ob podrobnem pogledu pa se razkrije novi nastanitveni biser francoskega podeželja. Capelongue, brezhibno neoprovansalsko naselje s 57 spalnicami in 19 apartmaji, je bilo zgrajeno šele pred desetletjem, 2020 pa je prešlo v last hotelske verige Beaumier, ki se je lotila dveletne prenove. Capelonguejev vabljivi rustikalni kamniti bistro La Bergerie, postavljen nad vrtom cvetočega belega oleandra, se odlikuje po sredozemski kulinariki v provansalskem slogu. Tu je še restavracija La Bastide, odlikovana z Michelinovo zvezdico, ki bo zadovoljila še tako zahtevne gurmane.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.