fbpx

Arrinera hussarya – poljski superšportnik bo doživel serijsko proizvodnjo

Pri poljskem up-start avtomobilističnem podjetju Arrinera, so objavili časovno okno v katerem naj bi pričeli z maloserijsko proizvodnjo tega eksotičnega super športnika. Hussarya naj bi na ceste zapeljala konec prihodnjega leta in sicer v omejeni seriji 33 vozil, ki bodo dobil tudi pomenljivo ime hussayra 33.

Notranjost bo izrazito športna, o čemur pričata šest točkovna varnostna pasova, kljub temu pa ne bo manjkalo prestiža in elegance.
Notranjost bo izrazito športna, o čemur pričata šest točkovna varnostna pasova, kljub temu pa ne bo manjkalo prestiža in elegance.

Z razvijanjem modela, naj bi zaključili že letošnjo jesen, medtem ko naj bi s proizvodnjo pričeli konec prihodnjega leta, ko bodo končali z vsemi potrebnimi testiranji modela. Takrat naj bi izdelali 33 primerkov tega vozila, kot nekakšen kick-starter model, ki bo dobil tudi pomenljivo ime hussayra 33.Izdelava bo potekala v tovarni SILS centre Gliwice, kjer izdelujejo številne pomembne komponente za različne avtomobilske proizvajalce (npr. Opel) in velja za priznano in napredno tovarno v svetovnih merilih avto industrije.

Kljub relativno kratki zgodovini podjetja, bo hussarya 33 tehnično presenetljivo napreden športni kupe, tako glede zasnove, uporabe naprednih (lahkih) materialov in pogona ter zmogljivosti. Pod pokrovom se bo tako vrtel V8 bencinski motor, ki bo razvijal 478 kW ali 650 KM, kar bo zadoščalo za končnih 340 km/h, stotico na merilniku pa bo prekrila v 3,2 sekunde.

Cene se bodo pričele pri 160 tisoč evrih (za standarni model), medtem ko boste za enega od 33-ih primerkov primorani v žep seči po 200 evrskih tisočakov. To je brez davščin državi.

Dodatne Informacije

Več informacij na: www.arrinera.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.