fbpx

Kreativne skodelice: Če ste že spili kavo ali čaj, si sedaj privoščite še skodelico kreativnosti

Pitje kave in čaja je že davno doseglo stopnjo religije in je za marsikoga nujen dnevni obred. Skozi zgodovino so se kot kavna usedlina nabrale različne kulturne etikete, ki pripadajo pitju teh dveh napitkov, a eno dejstvo velja za vse. Brez skodelice rituala s kavo oz. čajem ni. Zato ne preseneča, da gre veliko dela ne samo v zrna in lističe, pač pa tudi v design le-teh.

Skodelice so torej več kot zgolj skodelice. So zgodbe z ročaji, ena redkih stvari, ki spozna domala vsako razpoloženje njenega imetnika in za mnoge edini prijatelj dokler iz nje zjutraj ne srebnejo nekaj kave. Predstavljajo torej pomemben kamenček v našem mozaiku, čeprav jih večina jemlje za samoumevne. Kar pa ni veljalo za Ivana Cankarja, saj je prav skodelica odigrala eno ključnih vlog v njegovem življenju. In verjetno mi boste večinoma pritrdili ko bom dejal, da je med nami in skodelico več kot le hladno rokovanje z ročajem in več kot le dlani na njenih oblinah. Hote ali nehote se stke posebna vez.

Če je dežnik lahko balon, je skodelica lahko likalnik!
Če je dežnik lahko balon, je skodelica lahko likalnik!

Ne glede na to ali ste odvisnik od kofeina ali teina, če boste po ogledu spodnje galerije začeli resno razmišljati o novi skodelici, ta povezava verjetno ni preveč močna. Ker če ste nanjo čustveno navezani, med vaju ne bodo prišli ne okruški, ne obledela barva in ne kakšna ‘mlajša’. Izzivam vas. Postavite svojo zvestobo na test!

Preberite še: Kako nastane popolna skodelica kave?

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.