Aston Martin V12 Speedster: purizem na prepihu

Zadnjič posodobljeno: :

Aston Martin V12 Speedster, ki so ga ustvarili v posebnem oddelku Q by Aston Martin, črpa svoj navdih iz bogate dirkaške zgodovine znamke kot tudi iz aeronavtičnega oblikovanja. Ustvarjenih bo le 88 primerkov te puristične izdaje, prvi vozniki pa ga bodo v roke dobili leta 2021.

Vsem tistim, ki jim je bila sreča dovolj naklonjena, da lahko v prostem času zbirajo drage superavtomobile, bo tale novica še kako všeč. Aston Martin je namreč predstavil čisto nov V12 Speedster, kis svojim 12-valjnim motorjem cilja na ljubitelje mogočnih izpušnih simfonij. Temu so pri angleškem podjetju dali precej poudarka, saj je izpušni sistem iz nerjavečega jekla oblikovan tako, da bo ob pospeševanju zvenel kot motor formule 1.

Zasnova novega V12 Speedster naj bi bila edinstvena, njegov “oklep” je namreč izdelan iz lahkih ogljikovih vlaken, sedi pa na nosilni konstrukciji iz aluminija. K temu so dodali še 21-palčna kolesa, zavore iz kompozitov in pa prilagodljivo vzmetenje s tremi različnimi nastavitvami. Aston Martin je temu Speedsterju vgradil še ogromen V12 motor, ki skupaj z dvema turbinama proizvede 700 konjskih moči, od 0 do 100 km/h pa potrebuje le 3,5 sekunde. Njegova končna hitrost znaša 300 km/h, kar bo za ljubitelje vetra v laseh zagotovo izjemno doživetje. V12 Speedster namreč nima vetrobranskih stekel, notranjost avtomobila pa je omejena le na najnujnejše. Torej, volan in dva sedeža.

Vožnja v Aston Martinu V12 Speedster bo močno spominjala na zgodnje dirkalnike dirke Le Mans, umetelen dizajn zunanjosti pa bo vozniku dajal občutek, kot da jezdi reaktivca. Potencialni kupec bo morali biti za tega lepotca precej hiter (izdelali bodo le 88 primerkov), iz denarnice pa bo moral potegniti okoli 848.000 evrov.

Galerija: Aston Martin V12 Speedster

Dodatne Informacije

Več informacij:
astonmartin.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Volvo C40 Recharge: sprejeta električna prihodnost