Astrologija odkriva, katera je vaša duhovna žival in kakšno moč vam daje

Zadnjič posodobljeno: :

Ponovna povezava z našo notranjo duhovno živaljo je način, kako se zbuditi iz spanca in se spet počutiti živega. Namen vaše duhovne živali je, da vas opozori na to, kaj je znotraj vas, torej na tisti del vas, ki si ni nikoli želel biti kaj drugega kot svoboden.

Medtem ko vaše astrološko znamenje simbolizira pomen vašega namena v življenju, vaša duhovna žival odraža vaš naravni, pristni način delovanja in vas uči, kako ga pokazati. Duhovna žival je spontani del vsakega človeka, ki nas nikoli ne zapusti – z njo se rodimo in umremo.

Duhovna žival ovna je volk – z njim razkrije svojo notranjo moč.

Volkovi predstavljajo rast, zaupanje, skrb, nagon, intuicijo in prilagodljivost. Volk se nauči, kako se izogniti nepotrebnim konfliktom. Ti plenilci zaupajo svojim instinktom in se ne bojijo ukrepati. Volk vas opomni in znova poveže z vašim divjim delom in vas opomni, da ste vi odgovorni za svoje življenje.

Duhovna žival bika je prašič – tako se biki naučijo, kako uživati v izobilju.

Prašiči so simbol bogastva, sreče, odločnosti, blaginje in hitrega gibanja. Grška boginja Demetra je imela svetega prašiča, ki je postal simbol plodnosti. Prašiči so inteligentni in prijazni. Znajo ugajati in ko so svobodni, raziskujejo in uživajo.

Duhovna žival dvojčkov je lastovka – tako se naučijo, kako na življenje gledati iz druge perspektive in kako spremeniti smer.

Lastovke imajo impresivne akrobatske sposobnosti, ki jih kažejo v letu, ko lovijo žuželke. Simbolizirajo hitrost, reševanje problemov, srečo, samozavedanje in povezanost. Že en sam pogled na lastovke bo dvojčkom prinesel nova spoznanja, igrivost in veselje.

Duhovna žival rakov je losos – rake uči, kako najti svoj pravi dom in komu resnično pripadajo.

Losos med drstenjem je simbol duhovnega razvoja. Uči vas, kako biti močni, kako se ne predati in kako ne rabite vedno plavati s tokom. Uči vas, da je pomembno poznati svoje korenine, pa tudi, da se je treba preteklost pustiti za seboj, odrasti in iti naprej.

Duhovna žival rakov je losos.

Duhovna žival leva je vodomec – uči jih, kako si zaupati in slediti svojemu srcu.

Vodomec ve, kdaj naj ukrepa, kdaj naj leti neposredno v neko dejavnost in kdaj je dovolj, da preprosto ljubi. Vodomec je povezan s toplino, soncem, predanostjo in ljubeznijo.

Duhovna žival device je krokar – so izredno pametni.

Tako kot krokarji, so tudi device analitične in odločne. Uravnotežijo svojo premišljeno in nežno plat, njihova zvestoba je neomajna. Krokarji uživajo življenje, tako kot device, ki morajo po njihovem zgledu razširiti krila in vzleteti.

Duhovna žival tehtnice je golob – uči jih, kako najti ravnovesje med skrajnostmi.

Je Afroditina žival, ki simbolizira mir, lepoto, upanje in ljubezen. Njegovo petje je melodično in tehtnico opominja, da mora poiskati notranje ravnovesje.

Duhovna žival škorpijona je krokodil – uči ga, kako se povezati s svojo primarno energijo in sprostiti svoje moči.

Krokodili veljajo za varuhe in odkrivajo, kako se poglobiti v iskanje resnice, tudi če je skrita. Krokodil vas uči, kako sprostiti vaše potenciale in kako upravljati s cikli ustvarjanja in uničenja.

Duhovna žival škorpijona je krokodil.

Duhovna žival strelca je jelen – uči jih o veličini lastne narave.

Jelen simbolizira moč, energijo, strast, plemenitost in modrost. Odraža optimizem, hvaležnost in dober občutek do življenja. Uči vas, kako nadaljevati pot, in da je mirno korakanje naprej najboljša izbira.

Duhovna žival kozoroga je medved – uči jih, kako vzeti življenje v svoje roke.

Ko se medved postavi pokonci, mu to vliva spoštovanje in to kozoroga uči, kako odkriti svoj popolni in najmočnejši del sebe. Medved vas uči, kako slediti vaši viziji, kako ostati prizemljeni in kako biti prepričani v to, kar počnete. Medved vas spodbuja, da se zavzamete zase, po potrebi pa tudi za druge.

Duhovna žival vodnarja je zebra – uči ga, kako ostati zvest samemu sebi in še vedno biti del skupine.

Zebra simbolizira individualnost, gibčnost, hitrost in objektivna spoznanja. Zebra pomaga vodnarju k ustvarjalnosti in ga spodbuja k eksperimentiranju in odkrivanju skrivnosti.

Duhovna žival rib je kuščar – pomaga jim upočasniti tempo in ustvariti nove resničnosti.

Kuščar preživi veliko časa sam in vas tako uči o blagoslovu samote. Kuščar pomaga ribam, da se iztrgajo iz primeža preteklosti, prisluhnejo svoji intuiciji in so pozorne na svoje sanje.

Duhovna žival rib je kuščar.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ti trije astrološki znaki ne razmišljajo o poroki: vedno se želijo počutiti zaželene!