Audi E-tron Sportback: Audijevo prihodnost je začrtal Slovenec

Audi E-tron Sportback
Zadnjič posodobljeno: :

Nemški Audi bo na avtosalonu v kitajskem Šanghaju (21. do 28. aprila 2017) razkril študijo Audi E-tron Sportback, električnega križanca s kupejevsko linijo, pod katerega se podpisuje Slovenec Domen Ručigaj, ki igra pomembno vlogo pri snovanju Audijevih vozil prihodnosti.

Audi E-tron Sportback je študija križanca z izrazito kupejevsko linijo. Zamisel zanj je zrasla v glavi Slovenca Domna Ručigaja, ki je drugo veliko domače ime v svetu avtomobilizma po Robertu Lešniku. Lahko se že pohvalil s Volkswagnovo študijo Sport Coupe Concept GTE iz leta 2015, ki je nedavno prerasla v serijsko limuzino Arteon.
https://youtu.be/XvWZGug28g0
V vmesnem času je znotraj koncerna prestopil k Audiju in se podpisal pod uradne skice drzno izklesanega športnega terenca na velikih kolesih. Audi E-tron Sportback naj bi predstavljal konkurenco BMW-ju X6 in Mercedesu GLE Coupe ter Tesli X in prihajajočemu Jaguarju I-pace, ki prihajata iz električnega tabora.

PREBERITE ŠE: Volkswagen Arteon: Volkswagen, kot ga še ni bilo


Slovenec Domen Ručigaj in njegov Audi E-tron Sportback sta znanilca novega oblikovalskega jezika znamke iz Ingolstadta, ki napoveduje bolj drzne linije in večja odstopanja med modeli. Za kakšen elektrificiran pogonski sklop bo šlo, za zdaj ostaja skrivnost.

Audi E-tron Sportback nosi slovenski podpis.
Audi E-tron Sportback nosi slovenski podpis.

Študija je sicer nadgradnja študije E-tron Quattro, ki leta 2018 postaja serijski električni križanec (glej video zgoraj), iz nje pa gre razbrati še to, da bo poudarek na rabi svetil in luči LED. Svetlobni učinek bo med drugim dobil tudi Audijev znameniti logotip. Notranjost je pričakovano futuristična, s kamerami namesto vzvratnih ogledal.

Galerija – Audi E-tron Sportback:

Dodatne Informacije

Več informacij:
audi.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi Peugeot 308 SW: karavani ostajajo med nami (2022)