fbpx

Audi RS Q3 Edition 10 Years (2023): strupen Audi za le 555 kupcev

Audi RS Q3 Edition 10 Years; Foto: audi-mediacenter.com

Audi RS Q3 že praznuje svojo 10. obletnico obstoja, za praznovanje jubileja pa so mu nadeli črn ʺsmokingʺ.

Audi RS Q3 Edition 10 Years je odet v črnino, saj ima veliko podrobnosti in sestavnih delov črne barve. Jubilejni model ima črna 21-palčna platišča, stranska ogledala, obrobe oken in vrat, v črni barvi pa je celo logotip Audi. Žarometi LED so rahlo potemnjeni in v kontrastu z dvema izmed zunanjih barv, srebrno Dew Silver in ekskluzivno za Edition 10 Years, metalno siva Chronos Gray.

Audi RS Q3 Edition 10 Years; Foto: audi-mediacenter.com

Notranjost razkazuje ekskluzivne školjkaste sedeže RS, ki imajo hrbtni del iz matirano črnih ogljikovih vlaken. Črno usnje Dinamica prekriva preostanek sedežev in druge dele notranjosti. Za razbitje monotone črne barve so pri Audiju uporabili kontrastne šive bronaste barve, v isti barvi pa boste zasledili tudi napis RS Q3 na preprogah avtomobila. Posebna označba opominja potnike, da sedijo v enem izmed 555 primerkov, ki bodo na voljo.

Audi RS Q3 Edition 10 Years; Foto: audi-mediacenter.com

Pod motornim pokrovom ni prišlo do sprememb. Še vedno je na voljo zmogljiv 2,5-litrski bencinski motor, ki ima 400 konjskih moči. Motor je povezan s 7-stopenjskim menjalnikom S tronic, ta pa prenaša moč na vsa štiri kolesa. Opcijsko so na voljo karbon-keramične zavore z obarvanimi zavornimi čeljustmi. RS Q3 se od 0 do 96 km/h požene v 4,5 sekundah in doseže najvišjo hitrost 278 km/h, a je le ta žal omejena na 248 km/h. Omejitev hitrost je mogoče tudi odstraniti. Omejeno edicijo RS Q3 bo mogoče naročiti že konec oktobra letošnjega leta.

Dodatne Informacije

audi.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.