fbpx

Audi RS5 Competition (2023): hitrejši, glasnejši in nižji

Audi RS5 Competition Sportback; Foto: audi-mediacenter.com

Audi RS5 Coupe in Audi RS5 Sportback bosta v letu 2023 na voljo z dodatnim paketom Competition, zaradi katerega bodo novi modeli RS5 glasnejši, nižji in hitrejši.

Audi RS5 (2023) bo še dalje uporabljal 2,9-litrski bencinski V6 motor, ki ima 331 kW (450 KM) moči in 600 njutonmetrov navora. Competition paket poveča končno hitrost na 289 km/h, ki je bila predhodno omejena na 250 km/h. S paketom Competition bodo stranke dobile tudi nov športni izpušni sistem RS, zaradi katerega bo imel avtomobil še prodornejši zvok. Z odstranitvijo približno 8 kilogramov izolacijskega materiala, so poskrbeli tudi za to, da se bo zvok avtomobili še intenzivneje širil skozi potniško kabino. Novi RS5, z že omenjenim paketom, bo imel nadgrajen zadnji diferencial in izpopolnjeno krmiljenje.

Samodejni menjalnik v novem RS5 bo med 8 prestavami pretikal hitreje. Paket Competition za 10 mm zniža podvozje, še za dodatnih 10 mm pa ga lahko znižamo zaradi prilagodljivega vzmetenja. Zunanjost Audija RS5 Competition bo hitro opazna, saj so pri Audijo dodali nekaj elementov v visokem črnem sijaju in nekaj elementov narejenih iz ogljikovih vlaken, kot so prednji in zadnji usmernik zraka in ohišja stranskih ogledal. Pod pokrovom se skriva zaščitni pokrov motorja, ki je prav tako narejen iz ogljikovih vlaken. Notranjost prinaša enako športno dinamičnost z uporabo usnja Napa in izrazito športnimi sedeži. Alkantara in kontrastni rdeči šivi še dodatno poudarijo športnost. Paketa Competition in Competition Plus bosta na voljo tudi za model Audi RS4 Avant.

Dodatne Informacije

audi.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!