fbpx

Težave s taščo? Teh 5 nasvetov bo izboljšalo vajin odnos

Foto: Imdb.com

Verjetno se je kdo od vas srečal s taščo, ki ne izkazuje ljubezni, spoštovanja in razumevanja. Tašče včasih ne more sprejeti dejstva, da si je sin ustvaril svojo družino in da je njegova žena zdaj najpomembnejša ženska v njegovem življenju. Včasih lahko preprost nesporazum uniči vajin odnos. Zapomniti si morate, da ne morete vplivati ​​na to, kaj bo vaša tašča mislila in čutila do vas, lahko pa vplivate na vašo reakcijo. Tukaj je nekaj nasvetov, kako najti ravnovesje s svojo taščo.

Tašče so ženske, polne življenjskih izkušenj. Tega se zavedajo in včasih znajo vsiliti svoje mnenje kot edino pravilno, kar lahko mladenke razburi in poruši odnos s taščami. Včasih lahko preprost nesporazum uniči vaš odnos. Zapomniti si morate, da ne morete vplivati ​​na to, kaj bo vaša tašča mislila in čutila do vas, lahko pa vplivate na vašo reakcijo. Preprost pogovor ali majhna, lepa gesta lahko izboljšajo odnos. Ne glede na to, kako težko vam je včasih, se spomnite, da je to oseba, ki je mati vašega moža ali babica vaših otrok. V takih situacijah je težko najti mejo in hkrati ohraniti svoje dostojanstvo in izkazati spoštovanje do moževe matere. Če ste tudi sami mama, boste verjetno lažje razumeli, kako se spopasti s to težavo.

1. Če menite, da ni poštena do vas, ji povejte, kako se počutite

Morda ste že doživeli situacijo, ko tašča komentira način, kako vzgajate svoje otroke, kako ravnate z možem ali domom. To so situacije, ko se morate odzvati odločno, a previdno. Da se izognete prepirom in neprijetnim situacijam, bodite potrpežljivi in ​​jo prosite za pogovor, ko ste sami in ko napetosti popustijo. Dajte ji priložnost, da razmisli o tem, kako ravna z vami.

via GIPHY

2. Poslušajte svojo taščo

Ni lahko biti v situaciji, ko te nekdo nenehno kritizira, vendar nekatera dejanja ne zahtevajo reakcije, in to je ena od teh situacij. Če želite izboljšati odnos, ne reagirajte burno, niti se ne umaknite.

Najbolje bi bilo, da popijete z njo kavo in jo vprašate, zakaj je razburjena, ali ste jo kakorkoli prizadeli in kaj točno je razlog, zakaj je njena negativna energija usmerjena proti vam. Če vas na primer tašča sovraži, ker imate otroka iz prejšnjega zakona, se nikakor ne opravičujte, ampak ji dovolite, da pove svoje mnenje in skuša zgraditi stabilen odnos.

3. Ignorirajte negativne komentarje

Ni lahko na vsakem koraku slišati, kako bi lahko naredili nekaj boljšega. Tašče včasih s svojimi življenjskimi izkušnjami pokažejo, da so boljše od vas. Najboljši način za ravnanje s taščo, ki te ne ljubi, je, da se poskušaš sprijazniti z njeno osebnostjo in poskušati preprosto ignorirati kritiko.  Če ste večkrat poskušali vzpostaviti vaš odnos in ona v njem ne želi sodelovati, ga preprosto opustite.

4. Spoznajte svojo taščo

Tašče običajno mislijo, da so prav snahe tiste, ki se morajo bolj potruditi za njuno razmerje. Če vam je mar za dober odnos s taščo, se poskušajte z njo družiti, jo tako bolje spoznati. Kljub temu, da vam je najpomembnejša sreča moža in otrok vseeno lahko poskusite vzpostaviti prijateljski odnos.

5. Naučite se, katere bitke se s taščo splača boriti

Če težave s taščo negativno vplivajo na vaš zakon, vam ni treba preveč razmišljati o spoštovanju, ki ga kot mlajša oseba morate izkazovati svoji tašči. Gre za situacijo, pri kateri imate pravico, da se nanjo odzovete. Če je vaša tašča še posebej slabo naravnana do vas in ste poskušali vse, da bi uredili razmerje v dobro svojih otrok in moža, je čas, da razmerje prekinete.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!