fbpx

BAC Mono: odštekani športni enosedežnik

BAC Mono

Briggs Automotive Company (BAC) je predstavil najnovejšo športno pridobitev, "odpičenega" Mona. Novi Bac Mono je nižji in širši, s tem pa je dobil bolj organski in elegantnejši videz.

BAC Mono je popolnoma cestno legalna “raketa”. Tehta le 570 kilogramov, kar je 10 kilogramov manj v primerjavi s predhodnikom. To je še toliko bolj navdušujoče, ker so morali zaradi zakonodaje spremeniti kar nekaj stvari, a jim je kljub temu uspelo zmanjšati težo avtomobila. Mona poganja 2,3-litrski turbinski bencinski motor, ki ima 337 konjskih moči (248 kW) in 400 Nm navora. Za pospeševanje od 0 do 96 km/h potrebuje Mono le 2,7 sekunde in doseže največjo hitrost pri 274 km/h. Za zmanjševanje teže so zaslužni najnaprednejši računalniški programi, uporaba 3D-tiskanja in mešanje grafena z ogljikovimi vlakni.

BAC Mono
BAC Mono

Platišča BAC Mona so kar 35 odstotkov lažja od predhodnih, posamezno pa tehta le 2,2 kilograma, kar je 1,22 kilograma manj kot pri predhodnem modelu. BAC Mono nikakor ni poceni, saj bo treba, brez upoštevanja davkov, zanj odšteti skoraj 190.000 evrov.

Galerija: BAC Mono

Dodatne Informacije

Več informacij:
bac-mono.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!