fbpx

Baia do Sancho je najlepša plaža na svetu 2023!

Peščeni raj, obdan z gostim zelenjem in modrim oceanom

Foto: envato

Popotniki portala Tripadvisor so izbrali! Najlepša plaža na svetu za leto 2023 je postala Baia do Sancho v vulkanskem arhipelagu Fernando de Norongha, ki leži približno 300 kilometrov od brazilske obale. In zakaj je tako posebna?!

Baia do Sancho je najlepša plaža na svetu, ki se nahaja na otoku Fernando de Noronha, ki je del Brazilije. Plaža je znana po kristalno čisti vodi, nedotaknjenem belem pesku in osupljivem naravnem okolju.

Baia do Sancho je že šestič zmagala v izboru Travellers’ Choice Best of the Best (sklop najlepša plaža), v katerem so sodelovali uporabniki Tripadvisorja. Večkrat nagrajena plaža je dobila ime »rajska plaža«. Nič čudnega!

Foto: envato

Gre namreč za čudovito peščeno plažo, obdano z gostim zelenjem in modrim Atlantskim oceanom, kjer plavajo pisane ribe, morske želve in delfini. Za dostop do plaže, morajo obiskovalci hoditi po ozkih stopnicah, ki vodijo do majhnega zaliva, obdanega s pečinami, pokritimi z bujno vegetacijo. Druga možnost je, da si izposodite čoln in odplujete do plaže.

Plaža je idealna za plavanje, snorkljanje in potapljanje, saj so vode dom bogatemu morskemu življenju, vključno z morskimi želvami, delfini in pisanimi ribami. Plaža ponuja tudi veliko možnosti za sprostitev in sončenje ter raziskovanje bližnjih skalnih formacij in plimskih bazenov.

Baia do Sancho je del morskega narodnega parka Fernando de Noronha, ki ima stroge predpise o ohranjanju za zaščito lokalnega okolja. Posledično morajo obiskovalci plačati vstopnino in upoštevati smernice za odgovoren turizem, kot je izogibanje smetenju in vznemirjanje lokalnega živalskega sveta.

Foto: envato

Brazilski plaži na lestvici najboljših sledi Eagle na Arubi, bronasto odličje pa je pripadlo plaži Cable Beach v Zahodni Avstraliji. V izboru najboljših so le tri evropske plaže – plaža Reynisfjara s črnim peskom na Islandiji, Praia da Falesia na Portugalskem in Spiaggia dei Conigli v Italiji.

10 najlepših plaž na svetu po izboru uporabnikov Tripadvisorja:

Baia do Sancho, Brazilija

Plaža Eagle, Aruba

Plaža Cable, Avstralija

Plaža Reynisfjara, Islandija

Grace Bay, Otoki Turks in Caicos

Praia da Falesia, Portugalska

Radhanagar, Indija

Spiaggia dei Conigli, Italija

Varadero, Kuba

Kaanapali, Havaji

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.