Bambu Campos Bikes – kolesa iz bambusa in karbonskih vlaken

Kolo Bambu Campos Bikes

Kolesa Bambu Campos Bikes so, kot že ime podjetja izda, narejena iz bambusovih palic v kombinaciji s karbonskimi vlakni. Ročno jih izdeluje špansko podjetje istega naziva, ki je pripravilo serijo različnih koles izdelanih po meri. Zaradi uporabe bambusa in karbona so izjemna lahka in izredno dobro nevtralizirajo tresljaje.

Bambu Campos Bikes kolesa niso prva kolesa narejena iz lesa, toda mednje vnašajo raznovrstnost, predvsem pa paleto opcij.

PREBERITE ŠE: Najboljša mestna kolesa leta 2014

Namreč izbiramo lahko med fixijem, kolesom z eno prestavo in mestnim kolesom, vsi pa so narejeni po naših željah. Izbiramo lahko med barvami, geometrijo in velikostjo, vsak okvir pa je označen z unikatno serijsko številko in ohranja vse lastnosti bambusa– obstojnost, lahkost in sposobnost ”vpijanja” tresljajev.

BCB Fixie.
BCB Fixie.

Naloga karbonskih vlaken je, da lesene dele držijo skupaj, kar je sicer kontra sodobni praksi, da tu vskoči aluminij. To se pozna na tehtnici, pa tudi struktura je zaradi tega močnejša.

Kolesa iz bambusa in karbonskih vlaken si oglejte v galeriji

Dodatne Informacije

Več informacij:
bambucamposbikes.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi BMW serije 4: prepotrebna oblikovna renesansa