fbpx

Nega obraza: Najboljši triki za čisto kožo in sijočo polt

S pomočjo sedmih nasvetov za čisto kožo in sijočo polt se tudi pozimi poslovimo od suhe in razdražene kože ter zasijmo v vsej svoji naravni lepoti. Čista koža in sijoča polt sta poleg zdrave prehrane pomembna tudi za boljše počutje in izgled. Kako bo pravilna nega obraza vplivala na vaš izgled pa v nadaljevanju.

Sledimo 7 nasvetom za čisto kožo in sijočo polt, s katerimi se lahko poslovimo od luskaste in razdražene kože. Tudi pozimi.

1. Vrtljiva čistilna ščetka in piling za čisto kožo in sijočo polt

Čeprav je piling enkrat tedensko (še posebej pozimi) obveza, ki se je enostavno moramo držati, uporabljajmo zares nežne pilinge in ne nasedajmo “dobrim” lastnosti naravnih pilingov. Ostri delci koščic enostavno niso dovolj nežni za občutljivo kožo našega obraza. Za nežen in temeljit piling pa poskrbijo tudi inovativne vrtljive ščetke za obraz, ki poleg ličil, umazanije in olj z našega obraza v eni minuti nežno odstranijo tudi odmrle kožne celice, ki so eden od najbolj pogostih krivcev za nastanek nečistoč.

2. Adijo, komedogene sestavine

Komedogene sestavine so tiste, ki mašijo pore in povzročajo velike nevšečnosti vsem, ki so nagnjeni k mozoljasti in aknasti koži. Pri nakupu kozmetike moramo zato paziti, da na prvih petih mestih med sestavinami niso navedeni: lanolin, isopropyl isostearate, isopropyl myristate, myristyl myristate, kokosovo olje, kakavovo olje, hexadecyl alcohol, isocetyl stearate, laureth-4 in sodium lauryl sulfate. V kolikor je določena komedogena sestavina napisana proti koncu spiska, je le malo verjetnosti, da bo vplivala na mašenje por.

3. Za čisto kožo pripravimo domač tonik iz metinih listov

Umivanju obraza naj sledi nanos tonika, ki osveži polt in je enkratna podlaga za nanos vlažilne kreme. Najbolj blag tonik lahko izdelamo kar same, in sicer le iz vode ter mete. Metine liste prelijemo s pol litra vrele vode, počakamo 10 minut in vse skupaj precedimo skozi gazo. Tekočino ohladimo in prelijemo v stekleničko.

4. Vlažilna krema z retinoidi

Končno poiščimo vlažilno kremo, ki zares ustreza našemu tipu kože. Trenutno so zelo popularne kreme, ki vsebujejo retinoide, ki so fantastični antioksidanti, ki čez noč popravljajo poškodbe, ki na naši polti nastanejo čez dan. Učinkoviti so pri zdravljenju aken in ekcemov, saj preprečujejo mašenje por, odlično pa se odrežejo tudi pri “brisanju” pigmentacij ter gub.

PREBERITE ŠE: Kako do najlepše polti v našem življenju

Vlažilna krema
Vlažilna krema

5. Puder in vlažilna krema s SPF zasijočo polt

Sonce je poleg cigaret največji sovražnik naše kože. Kožni rak in staranje kože se enostavno ne slišita kaj preveč simpatično, kajne?  Za čisto kožo in sijočo polt je vsakodneven nanos kreme z zaščitnim faktorjem na obraz, vrat, roke in ušesa še kako pomembna navada. Odlično je, če poiščemo vlažilno kremo za obraz, ki že vsebuje zaščitni faktor, vsebujejo pa ga tudi nekateri pudri.

6. Pravilno stiskanje mozoljev in blažilna aloe vera

V novem letu prenehajmo s stiskanjem mozoljev oziroma naj nas kozmetičarka pouči o pravilnem stiskanju in kdaj je le-to sploh dovoljeno. Ne pozabimo, da s stiskanjem še podaljšamo čas celjenja kože, posledica pa so tudi grde brazgotine, ki ostanejo na našem obrazu za vedno. V kolikor si mozolj vseeno izstisnemo, na tega nanesimo blažilni gel aloe vere, ki pospeši celjenje ran.

S stiskanjem mozoljev  podaljšamo čas celjenja kože.
S stiskanjem mozoljev podaljšamo čas celjenja kože.

7. Redna menjava prevleke za blazino za čisto kožo in sijočo polt

Za čisto kožo in sijočo polt potrebujemo vsaj osem ur spanja na dan. Poleg tega pa pozabimo na spalne maske za obraz, ki so pravo leglo bakterij. Najbolje pa bo tudi, da pogosto (vsaj na dva dni) zamenjajmo prevleko za blazino. Naša polt nam bo hvaležna.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.