fbpx

Bandit9 Supermarine: od umetniških unikatov do serijske proizvodnje tehničnih mojstrovin

Bandit9 Supermarine; Foto: bandit9.com
Zadnjič posodobljeno: :

Izdelovali so unikatne motorna kolesa, ki bi jih z lahkoto poimenovali tudi umetniške mojstrovine. A napočila je nova era, era v kateri so pri Bandit9 predstavili svoje prvo serijsko motorno kolo, Bandit9 Supermarine.

Z imenom Bandit9 smo se že srečali, ko smo pisali o unikatnih motornih kolesih, kot so Eve Lux, L Concept in Odyssey. Le ti so prave umetniške mojstrovine, Bandit9 Supermarine pa bo vseeno nekaj drugačnega. Še vedno lahko govorimo o umetniški skulpturi, ki je poleg tega še tehnično dovršena, a se od predhodnikov razlikuje v bistveni stvari, Bandit9 Supermarine je namreč postalo hišno serijsko motorno kolo.

Več kot 400 kosov motornega kolesa Supermarine je bilo narejenih s pomočjo tehnologije 3D tiskanja, dovoljena odstopanja pri izdelavi sestavnih delov pa se merijo v mikrometrih. Lahko ogrodje motorja je narejeno povsem na novo iz aluminijeve zlitine 7075. Na voljo sta dve različici Supermarina, Stealth Class (900 cc, 75 KM, najvišja hitrost 193 km/h) in Carbon Class (1.200 cc, 104 KM, najvišja hitrost 210 km/h). Pogon zagotavlja proizvajalec Triumph z Triumph Twin motorjem, zavore Brembo, vzmetenje pa podjetje Ohlins. Supermarine si boste lahko omislili prekritega s plastiko ABS, visoko odporno zmesjo ali z ogljikovimi vlakni. Vsako motorno kolo bo narejeno po naročilu, cena pa v tem trenutku žal še ni znana.

Dodatne Informacije

bandit9.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!