fbpx

ColorUp – barvna lučka, ki posnema barve v okolju

Oblikovalska ekipa PEGA D&E iz PEGATRON Corp. predstavlja še en zanimiv interaktivni dizajn: namizno lučko ColorUp, ki posnema barve vsakega fizičnega predmeta ali površine.

Zavestno ali podzavestno, barve igrajo pomembno vlogo v našem življenju. Barve so stimulacija, ki dokazuje kako le-te vplivajo na naša čustva v danem trenutku. Barvne kombinacije se premišljeno uporabljajo v oglaševanju za ustvarjanje impulzivnega nakupovanja, v slikarstvu za izražanje strasti in drugih čustev ter na mnogih prizoriščih za ustvarjanje željene atmosfere.

Žarnica zazna barvno frekvenco iz površine in nato zasije v enakem odtenku.
Žarnica zazna barvno frekvenco iz površine in nato zasije v enakem odtenku.

ColorUp je namizna lučka, ki so jo izdelali oblikovalci PEGA D&E, z zelo zanimivo zasnovo žarnice. Ko se žarnica dotakne druge površine, barvo absorbira določena frekvenca in tako lučki omogoča, da zasije v isti barvi. Primarni material izdelka je silikon, saj je njegova elastična lastnost idealna za ustvarjanje otipne površine, ki jo držite med konicami prstov in jo lahko stisnete. Barvna lučka bo na trgu na voljo že pred koncem leta 2014, ko bo znana tudi njena cena.

Podrobno delovanje namizne lučke si lahko ogledate v spodnjem videu.

Dodatne Informacije

Več informacij:
pegadesign.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.