fbpx

Bas de Bas: luksuzni vili nedaleč od Šibenika, po okusu ljubiteljev vina

Zadnjič posodobljeno: :

Na prekrasnem posestvu Bas de Bas, od koder izvirajo tudi prepoznavna vina Bibich, najdemo dve prekrasni kamniti vili. Posestvo se nahaja nekaj kilometrov stran od Skradina, lastniki pa so nekdanje ruševine, ki se nahajajo na šest hektarov velikem zemljišču poraščenem z vinogradi in oljkami, preuredili v sodobni vili.

Ruševine nekdanjih kamnitih vinogradniških hišic so tako dobile novo, sodobno podobo, in danes vabijo goste z vsega sveta v svoj razkošni objem. Dih jemajoča namreč ni le okolica porasla z oljkami in vinogradi temveč tudi notranjost vil, pod katero se podpisujejo najboljši hrvaški notranji oblikovalci. Vili sta oblikovani na okolju prijazen način, vsaka ima namreč lasten izvor vode, energijo pridobivata ob pomoči sončnih celic.

Vilama je skupen velik zunanji bazen, ki se razprostira na posestvu, medtem ko omogočata intimnost z zasebnimi dvorišči in loungi. Te je ob slabem vremenu mogoče zastekliti. Ob bazenu je vilama skupen tudi prekrasen vrt s sezonsko zelenjavo in zelišči, kjer se lahko gostje bolje spoznajo z lokalno pridelano hrano.

Pod interjer se podpisuje priznani arhitekt Boris Ružić. V pritličju prve vile se nahajajo kopalnica, sodobna kuhinja, dnevni prostor z oblikovalskim pohištvom in jedilnica. Po stopnicah se povzpnete v prvo nadstropje, kjer se nahajajo spalne sobe z galerijo. Pred vilo se nahaja zasebna sončna terasa, znotraj dvorišča pa intimni zen vrt, z ležalniki. Pritlična razporeditev druge vile se zgleduje po prvi, v prvem nadstropju pa se nahajata dve spalnici, zaradi česar je vila kot nalašč za družine. Tudi druga vila se lahko pohvali z zasebnim vrtom in privatno teraso.

Okolica nudi vrsto možnosti za aktivno preživljanje prostega časa. Obiščete lahko Šibenik ali pa se zapeljete do Narodnega parka Krka. Prav tako lahko uživate v pohodništvu ali sprehodih, lahko pa se enostavno prepustite trenutku in se sprostite ob bazenu.

Dodatne Informacije

bibich.co

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!