Bentley Continental GT3: Bentley ima novo zverino

Bentley Continental GT3

Konec avgusta so pri Bentleyju predstavili povsem novega Continentala. Zdaj je prišel čas za njegovo zlobno različico, ki je že tako vroča, da ni več cestno zakonita, temveč primerna le za nastopanje na dirkah prvenstva GT3.

Bentley Contitnetal GT3 nam da že ob prvem pogledu vedeti, da misli resno in da se z njim ni igrati. Zaradi aerodinamike ima kopico odprtin, zračnikov in karbonskih dodatkov v obliki spojlerja, difuzorjev, spliterjev in podobnih stvari. Continental GT3 je šel na izdatno dieto in tehta le 1300 kilogramov, kar je neverjetnih 944 kilogramov manj kot cestna različica Continentala. Večina notranjosti je bilo zavoljo teže odstranjene, prav tako so vse kovinske karoserijske dele avtomobila zamenjali s karbonskimi. Continentala GT3 poganja 4-litrski 8-valjni motor z dvojno turbino in ima na voljo več kot 550 konjskih moči. Te se da tudi prilagajati, glede na potrebe dirkalnega moštva. Posebej za GT3-različico Bentleyja je bilo treba razviti novo vzmetenje in nov zavorni sistem, ki zverino ustavi hitreje kot zavore katerekoli druge cestne različice Bentleyja. Bentley Continental GT3 naj bi svoj prvi debi na dirki doživel v italijanski Monzi 21. in 22. aprila 2018.

PREBERITE ŠE: BENTLEY CONTINENTAL GT (2018): LUKSUZ, RAZVIT DO POPOLNOSTI

Galerija slik: Bentley Continental GT3

Dodatne Informacije

Več informacij:
bentleymotors.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Nova Škoda Enyaq iV: prvi električni SUV “ponarodele” Škode