Bentley Mulsanne W.O. Edition by Mulliner: ob 100. obletnici podjetja Bentley

Bentley Mulsanne W.O. Edition by Mulliner

Pri Bentleyju so začeli proslavljati 100 let obstoja malce prezgodaj, a kljub temu zelo pompozno. Izdelali bodo 100 primerkov posebne izdaje Bentley Mulsanne v čast ustanovitelju podjetja W. O. Bentleyju.

Bentley Mulsanne W.O. Edition by Mulliner bo narejen v počastitev 100. obletnice podjetja, ki ga je leta 1919 ustanovil W. O. Bentley. Mulsanne iz posebne edicije se bo od ostalih ločil po črnih litih platiščih, kromirani letvici na pokrovu motorja in posebni  črni barvi Onyx. Seveda to ne pomeni, da si stranke ne bodo mogle zmišljevati, kot je bilo to do zdaj v navadi pri Bentleyju. Notranjost nas bo ponesla v preteklost, v njej pa bomo našli del odmične gredi iz 8-litrskega motorja, ki je poganjal osebni avtomobil W. O. Bentleyja. Notranjost je dvobarvna in v človeku vzbuja občutek klasičnega avtomobila.

Stranke bodo lahko izbirale, kateri motor bo imel njihov lepotec iz omejene serije 100 vozil. ‘Običajen’, 6,75-litrski V 8-valjni motor s 505 konjskimi močmi, ali še močnejšega, s 530 konjskimi močmi, ki ga med drugim najdemo v Mulsanne Speedu. Na voljo je še različica s podaljšano medosno razdaljo, vseh 100 srečnežev pa bo dobilo avtomobile v letu 2019, kar bo ravno prav za prešerno praznovanje Bentleyjevega jubileja.

Galerija slik: Bentley Mulsanne W.O. Edition by Mulliner

Dodatne Informacije

Več informacij: bentleymotors.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Skydrive SD-03: Leteči taksi