fbpx

BeReal: novo družbeno omrežje, ki navdušuje generacijo Z

Foto: Laura Chouette/ Unsplash

V morju družbenih omrežij, kot so Instagram, Snapchat in TikTok se je trgu pojavila platforma, imenovana BeReal. Gre za družabno aplikacijo, ki uporabnike spodbuja, da delijo del svojega življenja popolnoma realno in takšno kot je, brez filtrov in olepšev.

BeReal družbeno omrežje je bolj naklonjeno »navadnim« ljudem, ki so naveličani nenehnega urejanja za družbena omrežja. Kot že ime pove, je poudarek na pristnosti. Uporabniki so enkrat na dan povabljeni, da delijo fotografijo, kaj počnejo v tistem trenutku, s čimer prijateljem in drugim omogočajo neokrnjen vpogled v življenje.

Aplikacija BeReal nima filtrov in gumbov za urejanje. Rezultat je daleč od uglajenih, preveč retuširanih fotografij, priljubljenih na drugih platformah družbenih medijev.

Kako deluje aplikacija BeReal

Koncept BeReal je preprost. Ko prenesete aplikacijo, prejmete enkrat na dan obvestilo, da je čas za »BeReal«. To pomeni, da imate na voljo dve minuti, da posnamete in objavite fotografijo tega, kar počnete, ne glede na to, kje se nahajate. Ker čas obvestila ni nastavljen, prihaja le ta ob naključnih urah dneva – kar pripomore k mističnosti aplikacije. Rezultat je družabni vir, poln neurejenih fotografij ljudi, ki počnejo večinoma vsakdanje, neglamurozne stvari – poležavanje v pižamah, delanje domačih nalog, vožnjo z avtobusom, pečenje večerje v mikrovalovni pečici.

BeReal vam bo pomagal spoznati prave ljudi in sklepati nova prijateljstva, ne da bi vas skrbelo, kako se morate postaviti pred fotoaparat, zato se sprostite in potopite v resnični svet družabnega omrežja.

Dodatne Informacije

Spletna stran

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.