fbpx

Deus Vayanne: neskončna in hiperelektrična

Deus Vayanne; Foto: deusautomobiles.com

Avtomobilski salon v New Yorku nam je prinesel poslastico v obliki eksotičnega hiperavtomobila. Deus Vayanne ima preko 2.200 konjskih moči in 2.000 njutonmetrov navora.

Deus Automobiles je avstrijsko start up podjetje, ki je bilo ustanovljeno šele leta 2020. Njihov poglavitni cilj je izdelava nišnih električnih hiperavtomobilov. Da ne gre zgolj za še enega novinca v avtomobilski igri, poskrbijo njihovi že uveljavljeni partnerji, Italdesign in Williams Advanced Engineering. Prvi predstavljajo pojem avtomobilskega oblikovanja, drugi pa prinašajo inženirsko znanje in izkušnje iz sveta motošporta.

Zunanja podoba Deus Vayanne se najlažje opiše preko oblikovalskega jezika simetrije in neskončnosti. Simbol za neskončnost predstavlja osrednji oblikovalski element, ki ga lahko zasledimo v prednji odprtini za zajem zraka, obliki zadnjih luči in celo v obliki armaturne plošče. Notranjost dvosedežnika postreže z digitalnimi merilniki, osrednjim zaslonom na dotik in kopico “avionskih” stikal.

Deus Vayanne; Foto: deusautomobiles.com

Električnega mišičnjaka poganja elektromotor, ki priskrbi kar 1.640 kW moči (2.230 KM) in ogromnih 2.000 njutonmetrov navora. Za pospeševanje od 0 do 100 km/h naj bi potreboval zgolj 1,99 sekunde in dosegel največjo hitrost 400 km/h. 1.810 kilogramov težak hiperavtomobil bo imel z enim polnjenjem dovolj energije za do 500 kilometrov dolgo pot. Deus Vayanne bo na voljo v omejeni seriji 99 primerkov, le ti pa naj bi bili na voljo za kupce v letu 2025.

Dodatne Informacije

deusautomobiles.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!