fbpx

Big Band RTV Slovenija, Mike Stern in Chris Minh Doky

Big band RTV Slovenija pripravlja v začetku marca koncert za jazzovske sladokusce.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Cankarjev dom, Prešernova cesta 10, Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
25, 20, 17, 15 EUR

Big band RTV Slovenija pripravlja v začetku marca koncert za jazzovske sladokusce.

Big Bandu RTV Slovenija se bosta na koncertu tokrat pridružila dva eminentna solista: kitarist Mike Stern in Chris Minh Doky, kontrabsist in bas kitarist.

 

V prvem setu bomo slišali Dokyjevo glasbo v priredbah za jazzovski orkester. Doky je v zadnjih letih eden najbolj iskanih jazzovskih basistov na svetu. Sodeloval je z glasbeniki, kot so Michael Brecker, David Sanborn, Al Jarreau, Randy Brecker, Kenny Garrett, Chris Potter, John Scofield, Toots Thielemans, trenutno ja član zasedbe Mike Stern Band.

 

V drugem setu se bo orkestru pridružil še legendarni Mike Stern, prav gotovo eden največjih kitaristov na sodobni jazzovski sceni. Njegova kariera se je vse od šolanja na Berklee College of Music samo še strmo vzpenjala. Nekaj postaj iz njegove bogate kariere: Blood Sweat and Tears, Billy Cobham, Miles Davis, Jaco Pastorius, Michael Brecker, Yellowjackets, Daviod Sanborn, Steps Ahead. Na programu bodo Sternove skladbe.

 

Oba glasbenika se bosta Big Bandu RTV Slovenija pridružila že teden pred koncertom, tako da pričakujemo dobro pripravljen, inovativen in raznovrsten, sodobni orkestralni jazz.

 

http://www.rtvslo.si/bigband/

http://www.mikestern.org/

http://www.doky.com/

  

Informacijsko središče in prodaja vstopnic
T +386 (0)1 24 17 299, 24 17 300
F +386 (0)1 24 17 322
E
vstopnice@cd-cc.si

Ob delavnikih odprto od 11. do 13. in od 15. do 20. ure, ob sobotah od 11. do 13. ter uro pred prireditvami.

Naslednje
Roberto Zucco

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.