Bila je čudovita, toda teh šest stvari na svojem telesu je princesa Diana preprosto sovražila

Foto: IG princesdianaa
Zadnjič posodobljeno: :

Medtem ko potekajo razprave o tem, kaj v seriji The Crown (Krona) je fikcija in kaj je res, smo se spomnili najbolj ljubljene osebe na britanskem dvoru – princese Diane.

Bila je najbolj priljubljena članica kraljeve družine, bila je ljubljenka celega sveta. Lady Di je bila v javnosti deklica, mlado in nedolžno dekle, ki je skozi življenje na dvoru spoznalo krutost sveta, stroga pravila britanske kraljeve družine in trpelo v nesrečenem zakonu s precej starejšim, manj privlačnim in nezvestim princem Charlesom. Ljudje pa je niso občudovali le zaradi njenega humanitarnega dela, ampak tudi zaradi njene lepote in njenega modnega stila. Pa vendar je bila tudi najbolj ljubljena in najlepša princesa polna negotovosti in celo samouničujočih misli. Bila je ikona, hkrati pa polna kompleksov.

Kilogrami

Mislila je, da je debela, menda vse zaradi enega izmed Charlesovih stavkov, ki ga je naslovil na svojo mlado nevesto, ko jo je prvič objel okoli pasu: “Oh, smo se malce zredili?” Te besede so jo prizadele, zato je 19-letna Diana na predvečer poroke začela hitro hujšati. Ko so ji dvorni krojači začeli šivati poročno obleko, je obseg pasu znašal 76 cm, do poroke pa se je zmanjšal na 58 cm. Eden od oblikovalcev je dejal, da je bila tako suha, da so se kosti videle tudi na njenem obrazu.

Po poroki je začela trpeti za bulimijo in se z njo bojevala še deset let. Pozneje je razkrila, da je obstajalo več “sprožilcev” za bulimijo. Najprej slabi odnosi z možem: v javnosti sta morala predstavljati srečen par, čeprav v resnici med njima ni bilo ne miru, ne harmonije. Poleg tega je bila njena dolžnost obiskovati hudo bolne ljudi, kar jo je dodatno duševno izčrpalo. Nikoli ni iskala pomoči – sramovala se je svoje motnje in se sovražila zaradi bulimije.

Široka ramena

Lepa Diana je verjela, da je grajena kot plavalka in njena široka ramena ji niso bila niti malo všeč. Na srečo je moda iz 80. let prejšnjega stoletja narekovala oblazinjena ramena, kar je princesa spretno izkoriščala. Njena ramena niso bila več težava, vsi so mislili, da le sledi trendu.

Nos

O njenem “velikem” nosu so govorili tudi v tisku. Diana ga je poskušala skriti s pričesko, ki ji je zakrila dobršen del obraza, pa tudi s posebno pozo pri fotografiranju. Rahlo je sklonila glavo, jo rahlo obrnila na stran in pogledala navzgor. To je postal njen prepoznaven kot fotografiranja in snemanja.

Odgovori na najbolj pereča vprašanja iz serije The Crown (Krona), ki jih moraš odkriti

Višina

Sklanjanje glave je princesi Diani pomagalo pri soočanju še z enim kompleksom: sramovala se je svoje višine, 173 cm. Njeno negotovost glede višine je spodbujalo dejstvo, da je bil njen mož enako visok. Kljub temu na uradnih portretih Diana deluje manjša, kar je bil namerni trik fotografov. Postavili bi jo pred princa Charlesa in morala je nositi čevlje z ravnimi petami – zaradi česar je bil princ Charles videti višji in mogočnejši.

Zaradi višine, ki jo je videla kot težavo, je imela slabo držo. Kar naprej se je upognjeno, upogibala ramena naprej, po besedah zdravnika pa je k temu pripomogla tudi ukrivljenost hrbtenice, zaradi katere je trpela. Glave je držala navzdol tudi takrat, ko bi se pogovarjala z ljudmi. Želela je, da jim je prijetno in da slučajno ne bi imeli vtisa, da na njih gleda zviška.

Trebuh

Njena osebna trenerka Carolan Brown je razkrila, da se je princesi Diani po rojstvu sinov zdel težaven trebuh in da je veliko treningov usmerila v reševanje te “težave”. Šport ji ni pomagal le fizično, ampak tudi čustveno.

Glas

Hodila je tudi na tečaje javnega nastopanja, saj se ji je zdelo, da ima glas male deklice in da se med javnim govorom ne sliši dovolj prepričljivo. Sčasoma je začela trpeti tudi za depresijo – njen zakon s Charlesom ni uspel, ljubil je drugo, v kraljevi družini ni imela podpore, na zunaj pa je moralo biti vse kot iz škatlice. Šele ko je princ Charles javno spregovoril o svoji zvezi s Camillo, je Diana priznala, kako težka so bila vsa ta leta zanjo in kako je trpela za depresijo. Toda povrnila si je moči, postopoma se je znebila negotovosti, tesnobe in celo bulimije.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kakšen je popolni moški in kakšna popolna ženska?!