fbpx

Billboard objavil seznam največjih glasbenih zaslužkarjev v letu 2014

One Direction so si pokorili seznam največjih glasbenih zaslužkarjev v letu 2014 po Billboardu.

Čeprav smo že globoko zakorakali v leto 2015, pa nekateri obračuni za leto 2014 še kar prihajajo. Zadnjega je ''oddal'' Billboard, slovita glasbena lestvica, ki je v moderni dobi postala merilo glasbenega uspeha. Tega je sicer še vedno težko definirati, pa tudi izmeriti, saj prilivi glasbenikov prihajajo tudi iz številnih drugih, neglasbenih virov. Seznam največjih glasbenih zaslužkarjev v letu 2014 po Billboardu pa je narejen le na osnovi dohodkov iz naslova skladb, albumov in nastopov.

Billboardova lestvica največjih glasbenih zaslužkarjev v letu 2014 je seštevek prihodkov od prodaje singlov in albumov, predvajanja in zaslužka s turnej in drugih nastopov. Sodeč po tem so lansko leto svoj račun najbolj odebelili fantje iz skupine One Direction, ki so postali bogatejši za 46 milijonov ameriških dolarjev.

Deški skupini One Direction je leta 2014 uspel velik finančni skok glede na leto 2013, ko so zasedli ''le'' 13. mesto.
Deški skupini One Direction je leta 2014 uspel velik finančni skok glede na leto 2013, ko so zasedli ”le” 13. mesto.

Pohvalijo se lahko tudi z najbolj obiskano glasbeno turnejo (Where We Are) v letu 2014, ki jo je v petih mesecih obiskalo več kot 3,4 milijona oboževalcev. Samo z njo so v žep pospravili 40,7 milijona, vsak član pa je na koncu v povprečju pobasal 8 milijonov. Danes bi jih celo nekoliko več, saj je skupino medtem zapustil Zayn Malik. Na drugo mesto glasbenih zaslužkarjev se je uvrstila Katy Perry, ki je lani zaslužila 30,1 milijona ameriških dolarjev. Za to sta ”kriva” album Prism (2013) in turneja po 46 mestih.

Katy Perry bo glede na uspehe v letu 2015 Billboardov vrh največjih glasbenih zaslužkarjev naskakovala tudi drugo leto.
Katy Perry bo glede na uspehe v letu 2015 Billboardov vrh največjih glasbenih zaslužkarjev naskakovala tudi drugo leto.

Najnižjo stopničko je ujel novopečeni očka Justin Timberlake. Njegov singel ”Not a Bad Thing” res ni bila slaba stvar, saj je samo s prodajo od njega oplemenitil svoj bančni račun za 2,8 milijona. Kot da 27,9 milijona ne bi bilo dovolj, je bil okronan tudi za najbolj vročega moškega izvajalca Billboardove lestvice Hot 100. Na ”nehvaležnem” (če tu sploh lahko govorimo o nehvaležnem) četrtem mestu je pristal legendarni Billy Joel, ki je imel lani za sabo nekaj zares dobičkonosnih nastopov. Leta 2014 je tako na svoj račun vpisal 27,2 milijona.

PREBERITE ŠE: Kdo so največji zaslužkarji med igralci in igralkami?

Justin Timberlake je bil leta 2013 prav tako tretji.
Justin Timberlake je bil leta 2013 prav tako tretji.

Od petega do desetega mesta je vrstni red sledeč. The Eagles (26,2 milijona), Luke Bryan (25 milijona), Paul McCartney (23,5 milijona)- pri 72 letih najstarejši na lestvici, a še vedno koncertira kot najstnik- George Strait (22,5 milijona), Jay Z (22 milijonov), deseterico pa zaokroža Jason Aldean (20,2 milijona).

Dodatne Informacije

Celotna lestvica:
billboard.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!