fbpx

Znanost razkriva, kakšni so moški, ki zaslužijo manj od svoje partnerke

Foto: envato

Čeprav so ženske in moški enakopravni še vedno obstaja razlika v zaslužku med spoloma. To pomeni, da moški večinoma zaslužijo več kot njihova partnerka. Kako pa to vpliva na odnos, ko se zgodi nasprotno?

Ali mesečni dohodek res vpliva na odnose? Odgovor nam daje študija iz Velike Britanije.

Da bi ugotovili, kako dohodek vpliva na razmerje, dr. Vanessa Gash, sociologinja z univerze City v Londonu, izvedla obsežno raziskavo, v kateri je pod drobnogled vzela približno 40.000 britanskih gospodinjstev.

Na podlagi analize pridobljenih podatkov je prišla do zanimivega zaključka. “Ugotovili smo, da moški, ki v razmerju zaslužijo manj od partneric, dobesedno trpijo,” je povedala Gasheva.

via GIPHY

Glede na študijo so moški, ki zaslužijo manj od svoje partnerke, manj zadovoljni s svojim odnosom.

“Ti rezultati kažejo, da je razlika v plačilu partnerjev, pravzaprav povezana z egom pri moških, saj je v njihovi podzavesti še močno zakoreninjeno prepričanje, da so oni tisti, ki so odgovorni za dobrobit družine.”

Je res vse stvar ega in zastarelih spolnih vlog?

Razlika v plači ne bi smela biti razlog za srečo ali nesrečo v razmerju, ne glede na to, ali ženska ali moški zasluži več.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!