BMW Alpina XB7 SUV: 621 iskrivih vrancev

Zadnjič posodobljeno: :

BMW Alpina XB7 združuje prednosti prostornega in luksuznega športnega vozila z vrhunsko vozno dinamiko, neprimerljivo okretnostjo ter najsodobnejšim in visokozmogljivim pogonskim sklopom.

Alpina in BMW sta tako testno prepletena, da je Alpinin razvoj vključen v proizvodne linije BMW-ja. To pomeni, da jih je nemška vlada imenovala za proizvajalca avtomobilob, ne zgolj za “predelovalca”.

Zadnje sodelovanje Alpine in BWM-ja je BMW Alpina XB7, visokozmogljiva različica največjega BMW-jevega SUV-ja. 4,4-litrski twin-turbo osemvaljnik zmore 621 KM in 800 Nm navora, kar v praksi pomeni, da od 0 do 100 km/h pospeši v impresivnih 4,2 sekundah, najvišja hitrost, ki jo doseže, pa je 290 km/h.

Pri Alpini so pod drobnogled vzeli tudi osemstopenjski avtomatski menjalnik, kjer so se posvetili predvsem točkam in načinu prestavljanja, ki je v načinih Sport in Sport+ optimiziran še za hitrejše in bolj dinamično prestavljanje. Omeniti še velja, da so na zadnjo os namestili nov elektronsko nadzorovan diferencial z delno zaporo, ki naj bi poskrbela še za več trakcije med dinamično vožnjo. Prilagojeno je tudi delovanje štirikolesnega pogona xDrive AWD, ki odslej v vseh pogojih ponuja še več oprijema.

BMW Alpina XB7 SUV
BMW Alpina XB7 SUV

Zunanjost odlikuje subtilen Alpinin logotip, nov je izpušni sistem iz nerjavečega jekla, globlji je zadnji difuzor, kupci pa dobilo 21-palčna platišča (opcijsko tudi 23-palčna). V notranjosti prevladuje usnje, poleg tega pa je na voljo praktično vsa možna oprema. Pika na i je Alpinina konfiguracija grafike na 12,3-palčnem digitalnem kokpitu in informacijskem zaslonu. Cena za evropski trg še ni znana, na ameriškem pa bodo morali za SUV BMW Alpina XB7 odšteti 142.295 dolarjev.

Galerija: BMW Alpina XB7 SUV

Dodatne Informacije

Več informacij:
alpina-automobiles.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Avanguardia: megajahta v obliki laboda s snemljivo “glavo”