fbpx

BMW M2 F22 Eurofighter – M2 za trganje asfalta

BMW M2 F22 Eurofighter

Latvijski predelovalni skupini HGK Motorsport predelave BMW-jevih modelov niso tuje. Nenazadnje zanje izdelujejo dirkalnike. Pod njihov nož je šel praktično vsak model, le serija 2 se je njihovi operacijski sobi do zdaj izogibala. Z modelom BMW M2 F22 Eurofighter so zdaj popravili tudi to 'napako'. In to na kakšen način. Z zverino za drsenje, odeto v kevlar in ogljikova vlakna, ki bruha 820 konjskih moči! Izdelana je po pravilih prvenstva formule D (Drift).

Po imenu sodeč, bi za BMW M2 F22 Eurofighter prej dejali, da je reaktivno letalo kot pa vozilo na štirih kolesih. Seveda je to drugo, a zato nič manj ne navduši, saj se ta predelana različica serije 2 z oznako M, ki so jo ‘v nulo’ predelali pri latvijskem predelovalnem podjetju HGK Motorsport, ponaša z res impresivnimi karakteristikami.

Karoserija je izdelana iz kevlarja in ogljikovih vlaken.
Karoserija je izdelana iz kevlarja in ogljikovih vlaken.

Oktanska pošast iz ogljikovih vlaken in kevlarja, namenjene dirkam drift, namreč bruha kar 820 ‘konjev’ in 920 Nm največjega navora. Za to se ima zahvaliti 6,2-litrskemu LS V8 motorju General Motors (najdemo ga tudi pri Chevroletovi Corvetti), ki so ga navili pri Mast Motorsports. Ta moč na kolesa prenaša prek 5-stopenjskega sekvenčnega menjalnika in s pomočjo ekspresnega diferenciala Winters.

PREBERITE ŠE: Vector Luna BMW i – BMW s pametno uro, ki zdrži cel mesec!


Svoje doda tudi kombinacija sesalnega ventila iz titana, močnejših ojnic in dirkalnih batov. Pred BMW M2 F22 Eurofighterjem ni varen noben asfalt!

Galerija – BMW M2 F22 Eurofighter:

Dodatne Informacije

Več informacij:
hgkracing.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!