To so najboljše slovenske spletne trgovine leta 2016

Radi kupujete na spletu? Na 5. konferenci Shopper's Mind Ecommerce Day, ki se je odvijala v Kristalni palači, so podelili nagrade za najboljše slovenske spletne trgovine Spletni trgovec leta 2016. Preverite, ali je med nagrajenci vaša najljubša slovenska spletna prodajalna.

Raziskava, ki se je poglobila v spletne nakupovalne navade Slovencev, je vključila kar 22.633 slovenskih potrošnikov in ti so med 70 slovenskimi spletnimi prodajalci izglasovali najboljše slovenske spletne trgovine. Nagrade in priznanja so zmagovalcem podelili na 5. konferenci Shopper’s Mind Ecommerce Day. Glavni nagradi sta prejeli spletni trgovini click2chic.si (The Shopper’s Mind Web Champion Award) in malinca.si (The Shopper’s Mind Web Challenger Award), podeljenih je bilo še 25 drugih nagrad in 2 priznanji.

Spletna trgovina Click2Chic
Spletna trgovina Click2Chic

Med nagrajenimi spletnimi trgovinami so bile še naslednje spletne trgovine: Gizzmo.si, Printink.si, Polna-kahlica.si, Licila.si, Pikolin.si, Skratek.si, Tehnox.si, Mercator.si, Grosbasket.com, Silux.si, Sveterotike.si, Alpinashop.si, 1nadan.si, Click2chic.si, Vitapur.si, Conrad.si, Funky.si, Zoohit.si, Printink.si, MImovrste.com, Sonusart.si, Posljipaket.si in Extremevital.si.

Spletna trgovina Malinca
Spletna trgovina Malinca

PREBERITE ŠE: Najlepša Miklavževa darila za otroke 2016

Slovenci na spletu kupujemo vse pogosteje

Raziskovalni projekt Shopper’s Mind, ki ga podjetje Ceneje, d. o. o., izvaja skupaj s partnersko raziskovalno agencijo Valicon, je dal še naslednje zanimive rezultate.
Letošnji podatki kažejo, da Slovenci na spletu kupujemo vse pogosteje. Od vseh uporabnikov spleta jih vsaj en nakup mesečno opravi 37 odstotkov − 7 odstotkov več kot lani ter 10 odstotkov več kot v letu 2014. 34 odstotkov jih na spletu kupuje elektroniko, 19 odstotkov modne izdelke, 13 odstotkov opremo za dom in vrt ter 11 odstotkov izdelke v kategoriji lepote in zdravja. Tistih, ki ne spletu nikoli ne kupujejo, je samo še 8 odstotkov.

Dodatne Informacije

Več informacij:
Smind.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ideje za darila: pametne ure in ure za šport