fbpx

BMW M4 GT3: za tiste dni, ko si zaželite piste

BMW M4 GT3

BMW vsekakor sodi med tiste avtomobilske znamke, pri kateri vedo, kako se naredi dober avto. Najbolj športni seveda nosijo oznako M, za tistih nekaj, ki pa jim tudi to ni dovolj, je zdaj na voljo popolnoma svež dirkalnik BMW M4 GT3.

Najnovejši dirkalnik BMW M4 GT3 predstavlja občutno nadgradnjo aktualnega modela M4. BMW M4 GT3 bo nadomestil dirkalnik M6 GT3, v primerjavi s katerem je novinec bolj dostopen in amaterjem lažje obvladljiv. Novi dirkalnik je osnovan na BMW M4, vanj pa so vgradili 3,0-litrski vrstni šestvaljni motor s kar 590 konjskimi močmi. Povezan je s 6-stopenjskim Xtrac menjalnikom, ki uporablja elektro-hidravlično sklopko.

BMW M4 GT3
BMW M4 GT3
BMW M4 GT3

A verjetno najbolj navdušujoča lastnost dirkalnika M4 GT3, se skriva v uporabnosti njegovega volana. Na njem se lahko namreč poigramo z osnovnimi nastavitvami avtomobila in nam ga tako ni potrebno vsakič znova priključiti na prenosni računalnik. Izdelan je bil v sodelovanju s podjetjem FANATEC in gre za prvi volan na svetu, ki ga lahko uporabljamo v avtomobilu, kot tudi v simulatorju vožnje. Le to bo prišlo še kako prav, saj bo prav vsak ki se odloči za nakup M4 GT3 s paketom Competition, prejel ekskluziven trening v simulatorju športnega oddelka BMW. Vstopna cena v svet BMW M4 GT3 znaša od 415.000 evrov dalje.

Dodatne Informacije

bmw-motorsport.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!