fbpx

BMW Neue Klasse: prihodnost BMW bo približno takšna

Minimalistična prihodnost z impresivno tehnologijo

BMW Neue Klasse
Foto: BMW
Zadnjič posodobljeno:

BMW predstavlja koncept BMW Neue Klasse, ki obljublja revolucijo v oblikovanju in tehnologiji električnih vozil.

Ko pomislimo na BMW, si predstavljamo moč, eleganco in inovacijo. Z najnovejšim konceptom, BMW Neue Klasse, BMW ne razočara. Ta avto ni le vizija prihodnosti, ampak je tudi poklon zgodovini in dediščini znamke.

BMW s konceptom Vision Neue Klasse napoveduje naslednjo generacijo vozil svoje osrednje znamke, ki združuje inovacije na področju elektrifikacije, digitalizacije in krožnosti.

Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW

BMW in Vision Dee je že ponudil vpogled v prihodnost oblikovanja električnih vozil BMW, čeprav je bil radikalen. Zdaj pa se na avto showu IAA Mobility 2023 v Münchnu predstavlja “Neue” interpretacija tega koncepta z več značilnostmi, ki bodo dejansko šle v proizvodnjo.


BMW Vision Neue Klasse ohranja osnovno obliko prejšnjega i Vision Dee, vendar z več vsebine. Nagibna “morska nosoroga” kapuca poudarja sprednji del tega vozila, z dvema osvetljenima horizontalnima ledvičkama, ki se raztezata vse do konca odbijača, v katerem so poševne LED luči. BMW uporablja 3D tisk za številne svetlobne elemente, predstavljene tukaj.

BMW Neue Klasse:je jasen pokazatelj, kako bo izgledala naslednja generacija vozil znamke BMW. Oliver Zipse, predsednik upravnega odbora BMW AG, poudarja, da koncept združuje inovativnost na področjih elektrifikacije, digitalizacije in krožnosti.

Zunanji dizajn vozila predstavlja elemente, ki bodo značilni za različne modele Neue Klasse. Je jasen, eleganten in brezčasen. Novo, popolnoma električno vozno arhitekturo pa odpira nove možnosti za notranji dizajn. Adrian van Hooydonk, vodja oblikovanja skupine BMW, pojasnjuje, da je dizajn Neue Klasse tako napreden, da se zdi, kot da so preskočili celo generacijo modelov.

Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW

BMW opisuje obliko kot “skoraj monolitno”, kar prinaša 30-odstotno povečanje dosega in 25 odstotkov večjo učinkovitost kot katero koli od trenutnih EV znamk. Skupaj z BMW-jevo tehnologijo eDrive šeste generacije obljublja 20 odstotkov višjo gostoto, 25 odstotkov večjo učinkovitost in 30 odstotkov hitrejše polnjenje. Doseg ni naveden, vendar je BMW že prej izjavil, da 1.000 kilometrov dosega ni izključeno.

V notranjosti Neue Klasse je najnovejši BMW-jev vmesnik iDrive, ki se projicira na zaslon v obliki paralelograma. BMW uvaja tudi funkcijo “Panoramic Vision”, ki bo debitirala na proizvodni Neue Klasse in deluje kot dopolnilo tradicionalnemu head-up zaslonu. Analogni upravljalni elementi so zmanjšani na minimum, interakcija med človekom in avtomobilom pa poteka prek BMW Panoramic Vision, Central Display in večfunkcijskih gumbov na volanu.

Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW

Kabina Neue Klasse kot celota se odloča za minimalistični retro estetik. Čudoviti sedeži iz korduroja v gorčično rumeni barvi se ujemajo z rumenimi poudarki na armaturni plošči in vratnih ploščah.

BMW Neue Klasse bo šel v proizvodnjo leta 2025 v BMW-jevi tovarni v Debrecenu na Madžarskem, pričakuje pa se, da bo EV na cesti do leta 2026.

BMW Neue Klasse ni le avto, ampak vizija prihodnosti. Z združevanjem zgodovine in inovacij BMW postavlja nove standarde v avtomobilski industriji. Pripravite se na novo dobo vožnje.

Dodatne Informacije

bmw.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.