fbpx

A Haunting in Venice (2023): Poirotov najbolj srhljiv primer do zdaj!

Ko se duhovi odločijo za umor, je Poirot edini, ki lahko razreši skrivnost.

Foto: 20th Century Studios
Zadnjič posodobljeno:

Kenneth Branagh se vrača kot legendarni detektiv Hercule Poirot v filmu 'A Haunting in Venice (2023)', kjer se sooča z nadnaravnim zločinom v romantičnih kanalih Benetk.

Ko pomislite na Agatho Christie, morda najprej pomislite na zapletene zločine in briljantne detektive. Toda kaj, če bi dodali ščepec nadnaravnega? V najnovejšem filmu “A Haunting in Venice (2023)” se Poirot (Kenneth Branagh) sooča z zločinom, ki ga je morda zagrešil … duh?

Po reševanju umora na Orient Expressu in smrti na Nilu je Hercule Poirot (igra in režira Kenneth Branagh) nazaj z izjemno sezonsko skrivnostjo. “Strah v Benetkah” sledi Poirotu, ko je prisiljen iz upokojitve, da bi razrešil srhljiv primer seanse, ki je grozno narobe na noč čarovnic.

Film temelji na romanu Agathe Christie “Hallowe’en Party” in razpleta zločin iz onostranstva, pri čemer je Poirotov glavni osumljenec duh, ki je odločen, da ga bo preganjal. “Strah v Benetkah” združuje skrivnost z makabrom – in zvezdniško zasedbo – da prinese detektivko, ki je morda najbolj srhljiva do zdaj.

V povojnem obdobju v Benetkah se upokojeni Poirot nerad udeleži seanse. Toda ko je eden od gostov umorjen, je na nekdanjem detektivu, da razreši skrivnost. Zanimivo je, da je scenarij navdihnil roman Dame Agathe Christie iz leta 1969 “Hallowe’en Party”, vendar je prizorišče zgodbe preneseno iz Združenega kraljestva v Benetke, Italijo. To je prvič, da je bila ta zgodba prilagojena v celovečerni film.

Film, ki traja 1 uro in 43 minut, bo izšel 15. septembra 2023. V glavnih vlogah nastopajo Kenneth Branagh, Jamie Dornan, Kelly Reilly, Tina Fey in Michelle Yeoh.

Za vse ljubitelje Agathe Christie in tiste, ki iščejo nekaj drugačnega za noč čarovnic, je “A Haunting in Venice (2023)” popolna izbira. Pripravite se na vožnjo polno skrivnosti, strahu in, seveda, nepričakovanih obratov, ki jih lahko pričakujemo od kraljice kriminalke.

Če ste mislili, da ste videli vse, kar Poirot lahko ponudi, se pripravite na presenečenje. “A Haunting in Venice (2023)” je film, ki ga ne smete zamuditi. Branagh nas ponovno popelje v svet Agathe Christie, tokrat z nadnaravnim zasukom. Pripravite se na noč čarovnic, ki je ne boste pozabili!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.