Bodite nežni do sebe: 30-dnevni izziv, v katerem se naučite ljubiti sebe

"Temno je, ker se preveč trudiš. Rahlo otrok, rahlo. Nauči se delati vse rahlo. Da, počuti se lahkotno, čeprav čutiš globoko. Preprosto pusti, da se stvari zgodijo, in se rahlo spopadi z njimi." - Neznan avtor

Pred vami je zanimiv 30-dnevni izziv, v katerem boste postali bolj nežni do sebe. V njem boste sprostili vaše telo, čutila, čustva, blokade v telesu in spoznali vaše duhovne povezave.

Vaše telo in čutila

Prvih 10 dni morate biti nežni s svojim telesom in poživiti svoje čute do mehkega, razkošnega občutka vsakdanjega življenja.

1. dan: Zaprite oči in pobožajte nekaj mehkega
Občutite svoje lase, lica, žametni plašč ali satenasto pižamo. Samo zaprite oči in počastite v srcu vso to mehkobo.

2. dan: Okusite vsak zalogaj obroka brez motenj
Izberite obrok in ga pojejte v tišini. Osredotočite se le na bogato eksplozijo okusov v ustih in občutite, kako se teksture prelivajo na vašem jeziku. Enako naredite s pijačo.

3. dan: Zjutraj najprej poslušajte svojo najljubšo glasbo
Glasba je največji prinašalec dobrih, srečnih občutkov. Zjutraj najprej prisluhnite svoji najljubši melodiji in opazujte, kako vam glasba postavlja dan.

4. dan: Vdihnite vonj, ki ga obožujete
To je lahko vonj po hrani, po dežju, dišeči sveči. Vas to spominja na kakšen kraj? Osebo? Ali vam daje občutek varnosti ali navdušenja?

5. dan: Ustvarite si svoj košček abstraktne umetnosti
Morda ste najslabši umetnik na svetu, vendar se poskusite s tem zabavati. V rumenem kvadratu narišete velik modri krog in ga poimenujete abstraktno, če tako ustreza umetniku v vas.

6. dan: Izberite šport, ki si ga želite poskusiti in ga preizkusite
Različni tipi telesa potrebujejo različne vaje. Ne obiskujejo vsi telovadnice ali tečejo. Nekateri uspevajo pri tenisu, jogi, plesu. Izberite, kar vam ustreza. Pojdite za nečim, kar vas zanima, morda le danes, ampak preizkusite. Še vedno lahko kasneje to spremenite.

7. dan: Kuhajte svojo najljubšo hrano ali če ne želite kuhati, jo naročite
Katera hrana vas napolni z užitkom? Košček torte? Privoščite si ga še danes.

8. dan: Pijte več vode kakor običajno
Voda blaži stres. Če želite, lahko dodate rezino limone, list mete ali košček kumare.

9. dan: Nanesite nekaj dodatnega vlažilca na del telesa, ki potrebuje malo več ljubezni
Vsaj eden od telesnih delov potrebuje več vlage. Mogoče so to vaše roke, noge, stopala, obraz ali želodec. Privoščite nekaj dodatne ljubezni tistemu delu telesa.

10. dan: Privoščite si dolgo kopel
V kopeli ostanite 10 dodatnih minut in začutite tisto toplo vodo na koži. Če želite, lahko tisti čas nanesete masko za lase ali si naredite piling.

Privoščite si dolgo kopel.
Privoščite si dolgo kopel.

Vaša čustva in blokade

Negativna ali potlačena čustva vam jemljejo mir. Ti izzivi so uskladitev vaših čustev in odstranjevanje blokad, ki ovirajo vašo pot do nežnosti.

11. dan: Vprašajte se, kaj potrebujete ta dan, ne enkrat – vprašajte se dvakrat
Čez dan se spontano vprašajte, kaj potrebujete. Včasih je odgovor lahko voda ali hrana, včasih pa je to mir, ljubezen ali sprehod. Dajte si tisto, kar potrebujete.

12. dan: Oglejte si smešen video posnetek, ob katerem se smejete, da vas boli trebuh
Smejte se. Počutili se boste bolje, ne glede na to, kako ste se počutili prej.

13. dan: Pokličite najbolj ljubečo osebo v vašem življenju
Ko smo okoli določenih ljudi, se naša energija dvigne. Vemo, da nam želijo le najboljše. Brez ljubosumnosti ali pripomb, ob katerih bi se oni počutili bolje. Pokliči to osebo zdaj.

14. dan: Kupite si nekaj, kar ste si vedno želeli
Ste si želeli knjigo? Ali obleko? Ali svetlo rumene čevlje? Malce se razvajajte.

15. dan: Pospravite majhen del vašega osebnega prostora
Izberite majhen delček, na primer regal za knjige, pisalno mizo, kuhinjo ali omaro. Nepotrebne predmete lahko podarite ali reciklirate. Vaš um in čustva se bodo prav tako zaključila do konca te vaje.

16. dan: Naredite nekaj, kar ste si vedno želeli
Naj gre za pisanje pesmi, tek na maratonu, plezanje po steni, danes naredite majhen korak k tem sanjam.

17. dan: Povejte nekomu, da jih imate radi, neposredno ali posredno
Ni vedno enostavno nekomu povedati, da jih imaš rad. Mogoče pošljite sporočilo in jih vprašajte, kako so, ali pa jim povejte, da jih pogrešate.

18. dan: Napišite tri prednosti na stvari, ki vam niso všeč na vas
Kaj vam ni všeč pri vas? Je vaša previsoka ambicija? Ali pa boki? Karkoli že je, vzemite si trenutek, da napišete tri prednosti o tem domnevnem pomanjkanju.

19. dan: Odločite se, da boste nekoga izpustili iz svojega življenja
Običajno se držimo negativnih ljudi, bodisi zato, ker so v sorodu ali pa so bili z nami skozi težke čase. Če ste ob njih nesrečni in negotovi, se morate odločiti za korak in jih spustiti iz svojega življenja. Počutili se boste svobodno.

20. dan: Ne potiskajte se naprej
Ste se potiskali, da nekaj storite, kar vam ni všeč? Si govorite, da morate manj jesti, telovaditi ali oprati perilo. Danes tega ne delajte. Samo naj dan bo preprost, prepustite se mu.

Odločite se, da boste nekoga izpustili iz svojega življenja.
Odločite se, da boste nekoga izpustili iz svojega življenja.

Duhovnost

V zadnjem krogu izziva se bomo povezali s preteklostjo in okrepili svoj duh, tako da bo naša odločnost za nežnost dolgoročna.

21. dan: 15 minut si zapisujte, vse kar vam pade na misel
To lahko storite prek spleta ali na papirju. Tega nihče ne bo prebral. Izpraznite si um in poglejte, kako se počutite ob tem. Ste med pisanjem odklenili svoj um?

22. dan: Zaprite oči in poslušajte svoje srce pet minut
Vzemite si pet minut, da samo prisluhnete svojemu srcu ali dihanju. Če se vaš um sprehaja, naj se sprehaja in se sprašuje. Poslušajte, kaj se dogaja v vas.

23. dan: Prebudite vašega notranjega otroka in ga pustite, da se igra
Pomislite na otroške strasti. Kakšne so bile vaše otroške sanje? Ste radi peli, skakali po lužah? Zakaj ne bi počeli teh stvari zdaj?

24. dan: Izberite eno napačno odločitev in si popolnoma oprostite
Verjemite, da ste dali vse od sebe glede na pretekle okoliščine. Če ste nekoga prizadeli v preteklosti in se mu niste opravičili, ga pokličite ali mu pošljite opravičilo.

25. dan: Pozdravite neznanca
Ko se srečujemo z neznanci, se zavedamo, da smo si vsi bolj podobni kot različni. Pozdravite neznanca, komentirajte objavo nekoga, ki ga ne poznate.

26. dan: Poglejte skozi okno
Pojdite na balkon ali poglejte skozi okno. Opazite drevesa, listje, ki se barva, sosedovo mačko, ki se vam smeje iz strehe, veter, ki se igra s stvarmi …

27. dan: Pomagajte nekomu
Ni potrebno v finančno. Poslušajte nekoga. Podarite nasmeh. Objemite vašega otroka.

28. dan: Spomnite se dneva, ko ste se dvignili iz globin obupa
Je bilo vaše srce ranjeno? Vas je izdal prijatelj? Zdaj ste ok, preživeli ste, kajne? Zaupajte, da boste preživeli tudi vse, kar vam bo življenje v prihodnosti prineslo.

29. dan: Začutite hvaležnost za 10 stvari in / ali ljudi v vašem življenju
Začutite hvaležnost v vsej svoji mirni milosti. Hvala majhnim stvarem in velikim stvarem v življenju. Zagotavljam vam, da se bo z energijo hvaležnosti dvignila vaša raven energije.

30. dan: Obljubite si, da boste nežni do sebe, saj si to najbolj zaslužite!

Zaprite oči in poslušajte svoje srce pet minut.
Zaprite oči in poslušajte svoje srce pet minut.

Čestitamo! Izpolnili ste 30 dni vadbe nežnosti do telesa, čustev in duha. Danes si obljubite, da boste vsak dan nežni do sebe – ker ste vredni vse mehkobe in nežnosti sveta.

Biti nežen do sebe v svetu, ki vas nenehno oblega z velikimi pričakovanji, je eno najboljših daril, ki si jih lahko sami podarite.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!