fbpx

Boeing Hypersonic Vehicle Concept: iz New Yorka v London v dveh urah

Boeing razvija letala in novo tehnologijo v letalstvu že dobrih šest desetletij. V tem času so si nova dognanja in izboljšave sledila drugo za drugim, vseeno pa so si pri Boeingu enotni. Če želijo še bolj napredovati, se je treba zazreti daleč v prihodnost.

Koncept supersoničnega letala Boeing je še daleč od tega, da bi bil pripravljen na let, smo pa od supersoničnega potovanja oddaljeni še kakšnih 20 ali 30 let. Takrat bomo lahko leteli s hitrostjo 5 machov, 6174 km/h, do skoraj 30 kilometrov visoko. Za vzlet bo Boeing Hypersonic Vehicle Concept uporabljal že uveljavljeni turbinski motor s kompresorjem in lopaticami ter v zraku preklopil na turbinski motor, ki za delovanje uporablja vzgon in ne centrifugalnega kompresorja.

To je prihodnost letenja.
To je prihodnost letenja.

To pomeni, da bomo lahko pot med New Yorkom in Tokiom opravili v zgolj dveh urah, kar bo naš svet naredilo še manjši. Potovanja bodo hitrejša, mnoga mesta in kraji pa lažje dosegljivi.

Dodatne Informacije

Več informacij:
boeing.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.