Iz ‘plastične juhe’ na površini oceana potegnili pet ton plastike in naredili kita kot opomin človeštvu

IZ ‘PLASTIČNE JUHE’ NA POVRŠINI OCEANA POTEGNILI 5 TON PLASTIKE IN NAREDILI KITA, KOT OPOMIN ČLOVEŠTVU.

Posledic, ki jih ima človeštvo za planet, se ljudje ne zavedajo do tistega trenutka, ko narava vrne udarec. Na srečo je življenje na Zemlji za mnoge ljudi še zmeraj varno, a opomnik, kako se življenje lahko čez noč spremeni v pekel, je veliki kit iz plastike, ki nazorno prikazuje grozovite posledice človeških dejanj.

O grozovitih posledicah uničevanja narave so v zadnjih letih s posebno pozornostjo začele opozarjati številne okoljevarstvene organizacije. V projekte so se začela vključevati tudi različna podjetja, ki želijo s svojimi pristopi prispevati k boljšemu svetu.

STUDIOKCA pri tem ni izjema, saj je to arhitekturno podjetje iz Brooklyna iz ‘plastične juhe’, ki plava na površini tihomorskega oceana, potegnilo več kot pet ton odpadkov. Plastični odpadki so bili uporabljeni kot medij, s katerim so želeli poudariti pomen individualnega zavedanja in skupnega delovanja. Tako so naredili kita iz plastike, ki se razteza čez kanal v Brugesu v Belgiji.

Primerjava med velikostjo kita in človeka.
Primerjava med velikostjo kita in človeka.

Poleg okolju prijaznega namena je podjetje s tem izdelkom sodelovalo tudi pri projektu Bruges trienall 2018 s temo ‘Tekoče mesto‘. Pri zbiranju odpadkov so jim pomagali prostovoljci iz fundacije za zaščito divjih živali Hawaii in surferska fundacija.

Za izdelavo kita iz plastike so se odločili zato, ker je kit največji sesalec v vodah, zato je tudi najbolj ustrezna žival, s katero so želeli prikazati obseg problema. V zelo kratkem času so potegnili več kot 5 ton plastike iz oceana, kar pomeni, da je v vodah zelo veliko odpadnega materiala, ki bi po njihovih besedah služil kot medij za stvaritev še nečesa večjega.

Galerija slik – Kit iz plastike

Dodatne Informacije

Več informacij:
studiokca.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!