Boš zamudil koncert, ki si ga komaj čakal? Ne skrbi, tukaj so virtualni koncerti v času koronavirusa!

Zaradi koronavirusa in nujne prepovedi množičnega združevanja na javnih površinah so morali odpovedati številne glasbene festivale, koncerte in nastope. Glasbeniki vseh žanrov bodo zato svoje nastope preselili na družbena omrežja in tako ohranili stik s svojimi oboževalci ter jim poskušali polepšati kakšno uro ali dve tudi zdaj, ko večina sveta dneve preživlja v samoizolaciji ali karanteni.

To je seznam avdio in video koncertov, ki jih bodo prenašali v živo prek Facebooka, Instagrama in YouTuba. Večina je brezplačna, za ogled nekaterih pa se boste morali registrirati ali prijaviti kot uporabniki.

SLOVENSKI GLASBENIKI

Ljubitelji slovenske glasbe lahko prek posebne interventne virtualne platforme spremljajo slovenske umetnike, ki se z ustvarjalnostjo bojujejo proti virusu in dolgčasu. Facebook skupina z imenom Glasbeniki in glasbenice v izolaciji združuje umetnike in umetnice, ki bodo svoje umetniško ustvarjanje delili z javnostjo. Vsak dan lahko ob 18.30 lahko v živo spremljate nastopa Mihe Renčelja in Jureta Torija.

SVETOVNA GLASBENA SCENA

Listo koncertov po svetu, ki jih boste prek svojih domačih računalnikov lahko pretakali v živo, dnevno osvežujejo na tej POVEZAVI. Tukaj najdete glasbo vseh žanrov, od opere (prenosi bodo potekali iz metropolitanske, dunajske, bavarske opere …) in klasike do rocka, indie, metala, pop in elektronske glasbe … Izbor za vse okuse!

Tudi znana in razvpita berlinska klubska scena se je na zaprtje vseh klubov v mestu odzvala s selitvijo na virtualne platforme. Ljubitelji elektronske glasbe lahko spremljate napovedi na tej POVEZAVI.

Rolling Stone vsak ponedeljek na svojem Instagram profilu ob 19.00 gosti oddajo In My Room. Prvi je iz svoje sobe igral Brian Wilson.

Cuarentena Fest je združil 50 španskih glasbenikov in glasbenih skupin, ki bodo v živo nastopali iz svojih domov in posnetke “livestreamali” prek YouTuba od 16. do 27. marca. Natančen program lahko spremljate na spletni strani festivala in na njihovem Instagram profilu. Prostovoljne donacije poslušalcev si bodo glasbeniki enakovredno razdelili.

Tukaj je nekaj neodvisnih glasbenih publikacij in iniciativ, ki sproti pripravljajo in redno osvežujejo listo nastopajočih:

PRETEKLI VIRTUALNI KONCERTI

Kot odgovor na novi družbeni red in socialno distanco, ki je nujna za obvladovanje COVID-19, so prek svojih Facebook in Instagram profilov prejšnji teden svoje oboževalce že razveselili John Legend, Pink, Chris Martin iz skupine Coldplay, Keith Urban in Rob Thomas.

Chris Martin iz skupine Coldplay je iz udobja svojega doma prek Instagram profila v živo igral svoje največje uspešnice, kot sta “When I Ruled the World” in “Viva la Vida”.

Rob Thomas je svoje glasbene kolege pozval, naj delijo glasbo in svoje glasbeno ustvarjanje tudi v času socialne izolacije. Keith Urban pa je z bendom prav tako posnel 30-minutni koncert, ki ga je v živo predvajal prek Instagrama.

Tudi Erykah Badu bo na svojem Instagram profilu ta konec tedna gostila poseben interaktivni eksperiment, ki se bo dogajal v njeni domači spalnici. Za simbolično plačilo 1 dolar bodo njeni oboževalci lahko spremljali, kako bo odpela pesmi, ki so jih sami izglasovali.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!