fbpx

Božični sejmi: Koledar evropskih božičnih sejmov 2023

Foto: envato

Svež zimski zrak napolnjen z očarljivo dišavo po pečenem kostanju in kuhanem vinu ter pogled na očarljive tlakovane ulice, okrašene s prazničnimi okraski je najlepša izkušnja obiska božičnih sejmov. Gre za tradicijo, ki vsako leto osvaja srca po vsem svetu. V prispevku vam razkrivamo, zakaj imamo radi tovrstne sejme in predstavili koledar evropskih božičnih sejmov 2023.

Čar božičnih sejmov je v tem, da nas popeljejo v čarobni svet tradicije, topline in prazničnega veselja. Zato preverite, kdaj se začnejo božični sejmi in si zabeležite koledar evropskih božičnih sejmov 2023.

Ne glede na to, ali iščete kulinarične užitke, edinstvena darila ali preprosto veselje, da ste obkroženi z duhom sezone, imajo ti sejmi posebno mesto v srcih vseh ljudi. Torej, ko se bo bližal praznični čas, razmislite o tem, da bi se podali na evropsko pustolovščino in sami odkrili čar božičnih sejmov.

Foto: envato

1. Praznik za čute

Očarljivi vonji sveže pečenih medenjakov, cvrčečih klobas in začinjenega kuhanega vina ustvarijo čutno čudežno deželo. Vizualno osupljivi okraski, od visokih božičnih dreves do zapletenih ročno izdelanih izdelkov, popeljejo obiskovalce v počitniško sanjsko pokrajino.

2. Tradicija in zgodovina

Sejmi imajo bogato dediščino iz stoletij, prepojeno s prastarimi običaji in obredi. Ti sejmi ponujajo edinstven vpogled v kulturno tradicijo in folkloro vsake regije ter ohranjajo zgodovino živo.

Foto: envato

3. Toplota sredi mraza

Sredi zimskega mraza božični sejmi poskrbijo za toplo in vabljivo vzdušje, ki spodbuja občutek povezanosti. Udobne lesene stojnice, prasketajoči kresovi in ​​ogrevani šotori nudijo predah pred mrazom in spodbujajo obiskovalce, da se v njih zadržijo, podružijo in zabavajo.

4. Kulinarični užitki

To je priložnost, da okusite najboljše evropske sezonske dobrote, pogosto pripravljene po dragocenih družinskih receptih, naj gre za peciva, sire ali različne pijače.

Foto: envato

5. Unikatna ročno izdelana darila

Božični sejmi so zatočišče za unikatna, obrtniška darila in spominke, zaradi česar so popoln kraj za praznično nakupovanje. Od zapletenih okraskov do ročno izdelanih oblačil in nakita.

6. Zabavne predstave

Različne predstave v živo, vključno  koncerti in tradicionalne praznične skladbe dodajo tisti pravi pridih, ki obiskovalcem pomagajo se potopiti  v duh praznične sezone in ustvariti trajne spomine.

7. Čarobni prikazi osvetlitve

Sejmi so znani po bleščečih lučkah, ki ustvarjajo tisto pravljično vzdušje. Sprehodite se pod oboki utripajočih luči ali občudujte osvetljene skulpture in uživajte v čarobnem vzdušju.

8. Otroško veselje

Božični sejmi so otroški pravljični raj z očarljivimi vožnjami s kočijami, obiskom Božička in dedka Mraza in drugimi aktivnostmi. To je kraj, kjer čudež počitniškega časa resnično oživi in je namenjen tako starim in mladim generacijam.

Foto: envato

9. Občutek skupnosti

Sejmi spodbujajo občutek skupnosti, saj se prijatelji in vse družine med seboj povežejo. Prav tako je to   priložnost, da se povežete z ljudmi iz različnih okolij in delite vsesplošno veselje praznične sezone.

10. Nostalgija

Mnogim obisk tovrstnih sejmov prikliče dragocene spomine in tolažilen občutek vrnitve k ljubljeni tradiciji. To je čas, da pobegnete od vrveža vsakdanjega življenja in uživate v trenutkih miru in veselja.

Foto: envato

Koledar evropskih božičnih sejmov 2023

 • Ljubljana: od 1. decembra 2023 do 7 januarja 2024
 • London: od 17. novembra 2023 do 1.januarja 2024
 • Praga: od 2. decembra 2023 do 6. januarja 2024
 • Berlin: od 27. novembra do 30. decembra 2023
 • Budimpešta: od. 24 novembra do 31. decembra 2023
 • Dunaj: od 11. novembra do 26. decembra 2023
 • Gdansk: od 23. novembra do 1. januarja 2024
 • Varšava: od 25. novembra do 6. januarja 2024
 • Kopenhagen: od 17. novembra do 31. decembra 2023
 • Köln: od 23. novembra do 23. decembra 2023
 • Salzburg: od 23. decembra do 1. januarja 2024
 • Zagreb: od 2. decembra 2023 do 7. januarja 2024
 • Paris: od 16. novembra do 27. decembra 2023

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.