fbpx

Brezžične slušalke Apple Airpods Max: prve Applove naglavne slušalke

Z aktivnim odstranjevanjem hrupa

Po nekaj mesecih govoric je Apple danes predstavil slušalke z aktivnim odstranjevanjem hrupa. Imenujejo se Apple AirPods Max in prihajajo z vrhunskim dizajnom, ki se ga od vodilnih slušalk podjetja Apple tudi pričakuje. Na voljo so po premijski ceni v višini 549 ameriških dolarjev, v prodajo pa naj bi prišle 15. decembra. Prednaročila se začnejo danes.

Slušalke Apple AirPods Max so na voljo v petih barvah: vesoljsko sivi, srebrni, nebesno modri, zeleni in roza. Odlikuje jih tisto, kar Apple imenuje “zvočni dizajn po meri”, s 40-milimetrskim sistemom gonilnikov, “ki zagotavlja bogate, globoke nizke tone, natančne srednje tone in ostre, čiste visokofrekvenčne podaljške, tako da je mogoče slišati vsako noto.”

Zadnja posodobitev 2024-03-01 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Apple je predstavil številne funkcije, ki se tako prvič pojavljajo v liniji AirPods, kot so prilagodljiv EQ, način prepustnosti, prostorski zvok in skupna raba zvoka. Na slušalkah je celo element z ure Apple Watch – krona Digital Crown. Apple pravi, da ta “ponuja natančen nadzor glasnosti in možnost predvajanja ali zaustavitve zvoka, preskakovanja skladb, odgovarjanja na ali končanje telefonskih klicev in aktiviranja Siri.” Na voljo je tudi ločen gumb za nadzor hrupa za preklapljanje med načini za odstranjevanje hrupa in prepustnost.

Digital Crown na slušalkah Apple Airpods Max

Zračna mrežica, ki pokriva trak za glavo, je narejena tako, da porazdeli težo in zmanjša pritisk na glavi. Ogrodje traku iz nerjavečega jekla zagotavlja moč, prilagodljivost in udobje za najrazličnejše oblike in velikosti glav, slušalke pa se tudi gladko iztegnejo in ostanejo na mestu, zaradi česar ohranijo želeno prileganje. Vsaka ušesna skodelica se pritrdi na naglavni trak z mehanizmom, ki uravnoteži in porazdeli pritisk ter omogoča samostojno vrtenje in obračanje, s čimer ustreza edinstvenim obrisom glave uporabnika. Za dodatno udobje skrbijo blazinice iz spominske pene.

Apple Airpods Max

Apple AirPods Max ponujajo 20-urno življenjsko dobo baterije in se polnijo prek Applovega priključka Lightning – ne USB-C. Če se vam mudi, vam petminutno polnjenje zagotovi 90 minut predvajanja. Slušalke samodejno zaustavijo zvok, ko jih odstranite iz ušes, in nadaljujejo s predvajanjem, ko jih znova poveznete na glavo.

Zadnja posodobitev 2024-03-01 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Obstaja tudi “pametna torbica” za AirPods Max, ki jih samodejno preklopi v stanje nizke porabe. Na žalost se zdi, da Apple trenutno ne prodaja etuija, ki bi lahko slušalke nekoliko bolje zaščitil.

Torbica za slušalke Apple Airpods Max

Podobno kot Bose, Sony in drugi, ima tudi Applov sistem za odpravljanje hrupa šest mikrofonov, usmerjenih navzven, s katerimi proizvaja protihrup za utišanje zunanjega zvoka. Dva navznoter usmerjena mikrofona merita tisto, kar slišite, s čimer odpravita dodatne moteče dejavnike. Apple prav tako trdi, da se AirPods Max z vgrajenimi mikrofoni dobro obnesejo za glasovne klice (tudi v vetrovnih razmerah).

Zadnja posodobitev 2024-03-01 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

S premikom na trg vrhunskih naglavnih slušalk bo Apple neposredno konkuriral blagovnim znamkam, kot so Bose, Sony, Sennheiser, AKG  ter drugim, ki imajo dolgoletne izkušnje in dolg seznam izdelkov. Apple gre po ceni višje kot skoraj vsi ostali, a podjetje trenutno “jaha” val AirPodsev in AirPodsev Pro, ki prevladujejo na trgu brezžičnih slušalk. Največje vprašanje je, ali lahko kakovost zvoka ustreza ceni. Za veliko manj lahko dobite slušalke Sony 1000XM4, ki podpirajo LDAC, brezžični avdio kodek, ki se lahko že skoraj kosa s kakovostjo CD-jev.

 

Nakup slušalk Apple AirPods Max brez DDV-ja na Amazon

Slovenske pravne osebe – zavezanci za DDV – lahko na Amazon.de kupujejo brez DDV-ja – davka na dodano vrednost, v kolikor se vaše podjetje na Amazon.de registrira kot poslovni uporabnik. Registracija je hitra in enostavna, z njo pa pridobite posebne poslovne popuste!

PRIJAVA PODJETJA IN NAKUP BREZ DDV

Dodatne Informacije

apple.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.