fbpx

Brina 2022: festival džina se vrača v Križanke

Brina, koketna gospodična, ki je pred natanko tremi leti s pisanim naborom napitkov iz najboljših džinov očarala več tisoč obiskovalk in obiskovalcev, se znova vrača v čudovito preddverje ljubljanskih Križank. Druga izvedba ljubljanskega festivala džina bo v družbo najboljših destilarjev, kuharskih mojstrov ter specialistov za miksologijo ljubitelje žlahtnih pijač vabila v soboto, 4. junija 2022, med 12. in 23. uro.

Brina, ljubljanski festival džina, je odmeven projekt ustvarjalcev priljubljenih kulinaričnih druženj, kot sta Odprta kuhna in Pivo & Burger Fest, kot partner pa se festivalu tudi letos pridružuje Turizem Ljubljana z znamko Gourmet Ljubljana. Ljubitelji džina in drugi uživači se bodo ves dan lahko poigravali s spajanjem in združevanjem raznolikih arom ter okusov najboljših domačih in tujih džinov, ki jih bodo skupaj s sončnimi žarki znova lovili v festivalske kozarce.

Festival Brina bo ponudil izvrstno platformo za osveščanje o izjemni naravni dediščini, kakovosti slovenskega brina ter drugih botaničnih dodatkov in predvsem ustvarjalnosti nove generacije domačih destilarjev. Hkrati bo z atraktivnim programom zaokrožil kulinarično ter turistično ponudbo prestolnice, ki s svojo pestrostjo privablja mnoge domače in tuje obiskovalce. Osrednji del festivala bo namenjen predstavitvi izdelkov več kot 15 razstavljavcev, med katerimi bo večina predstavljala slovenske džine, in iskrivih koktajlov, ki jih navdihuje ta žlahtni okus.

Za dobro družbo pisanim koktajlom bodo z odličnimi jedmi poskrbeli priznani kuharski mojstri, zaslužni akterji domačega gastronomskega razcveta, ki s svojo ustvarjalnostjo bogatijo široko ponudbo, zbrano pod okriljem projekta Gourmet Ljubljana. Posebej za Brino bodo z ekipami zasnovali nabor dobrot, ki jih je navdihnil brin in se odlično podajo k napitkom z džinom.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!