Brother Vellies: afriški dizajn obutve osvaja modne navdušence

Spoznajte novo blagovno znamko obutve Brother Vellies s pridihom afriške tradicije, ki ohranja duh in trajnost tamkajšnjih prednikov. Tradicionalna afriška obutev je inspirirala oblikovalko Auroro James, ki je združila tradicijo s svežo funkcionalnostjo in se z moderno-tradicionalnim dizajnom uvrstila v sam vrh visoke mode.

V Brooklynu delujoča kreativna direktorica Aurora James je podjetje ustanovila januarja 2013, da bi ohranila staro obrt izdelovanja obutve v Afriki in tako omogočila ustvarjanje novih delovnih mest v Južni Afriki, Keniji in Namibiji. Navdušena nad tradicionalno afriško obutvijo je s skupaj z afriškimi rokodelci prvo kolekcijo lansirala poleti leta 2013.

Afriška tradicija izdelovanja čevljev danes ponuja nov koncept in nova delovna mesta.
Afriška tradicija izdelovanja čevljev danes ponuja nov koncept in nova delovna mesta.

Blagovna znamka Brother Vellies je s širokim izborom čevljev z ravnim podlatom, odprtimi prsti in čeveljci s svilenim trakom okoli gležnja, ki spominjajo na baletne copatke, postala pravi poletni hit. Ročno izdelani čevlji in sandali so narejeni z navdihom “desert” afriških sandal, izdelujejo pa jih tamkašnji domačini z znanjem svojih prednikov. V ponudbi najdemo ženske in moške modele, kot tudi modele za otroke. Ustanoviteljica in oblikovalka tako vsakih nekaj mesecev potuje v deželo priložnosti in v sodelovanju z tamkajšnjimi obrtniki snuje nove načine ohranjaja stare obrti in kreira nove modele njej najljubših čevljev.

PREBERITE ŠE: Obutev, ki bo vedno v modi

Več fotografij si oglejte v galeriji

Dodatne Informacije

Veš informacij: brothervellies.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ženski čevlji 2021: 6 trendov za pomlad, ki se jih ne boste naveličali