Butches And Babies: Tumblr račun, ki se trudi razbiti stereotipe materinstva

Tumblr račun Butches And Babies zagotavlja širši javnosti, da vsak dan prejme dozo ljubkega – morda na prvi pogled iz nekoliko nenavadnega vira. Butches And Babies je to, kar pove že ime – fotografije butch lezbijk ali kakor radi rečemo, možač, ki v naročju držijo dojenčke ter jih crkljajo. A stvar ni le v ljubkosti, temveč tudi v prizadevanju, da bi bile tudi one, ki ne pristajajo na zahodne ali hetero normative, prepoznavne kot mamice.

Butch lezbijke so lezbijke, ki se oblačijo, izražajo in obnašajo kot moški. Pojem “butch” se prvič pojavi v ZDA in sicer v 40-tih letih preteklega stoletja.
Tumblr račun Butches And Babies je ustvaril Meaghan O’Malley, ki se identificira kot kvir (queer) cisspolna ženska. Trudi se, da bi bile tudi tudi butch lezbijke, ki tako ne pristajajo na zahodne ali hetero normative, priznane kot mamice. O’Malley si želi, da bi lahko spremenila dojemanje ljudi o tem, kako mora izgledati starš, še posebej, če je ta starš mama. Pomen dela Meaghan O’Malley je poudarjen z dejstvom, da živimo v svetu, kjer so kvir ženske bolj zastopane v mainstream pop kulturi, medtem ko butch ženske ostajajo nevidne.

PREBERITE ŠE: 20 stvari, ki jih ženske niste vedele o sebi preden ste postale mame

V galeriji si lahko ogledamo nekaj ljubkih fotografij iz Tumblr računa Butches And Babies.

Dodatne Informacije

Več informacij:
butchesandbabies.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!