fbpx

Cabin bag: kako spakirati “mali” kovček, ki ga lahko s seboj odnesete v kabino?

Foto: envato

Pakiranje za potovanje je pogosto nekje med umetnostjo in znanostjo. Poskus pakiranja majhne kabinske prtljage, pa zahteva še nekaj dodatnih spretnosti.

Če želite nekaj prihraniti oziroma se vam zdi najbolj priročno potovati le s kabinsko prtljago (temu nihče ne more oporekati), potem preverite nekaj trikov, s katerimi bo pakiranje naslednjič precej bolj enostavno.

Potovalne dokumente hranite ločeno

Za začetek je dobro vedeti, da potovalne dokumente shranite v majhno torbico, ki jo imate vedno ob sebi. Tako ne boste kopali med vašimi spodnjicami in pižamo, da bi našli potni list in vozovnice.

Foto:Unsplash/Marissa Grootes

Tekočine

V kabino ne smete vzeti izdelkov z več kot 100 ml tekočine, ti pa morajo biti varno spravljeni v prozorni 1-litrski plastični vrečki. Med pakiranjem jih pospravite v lastno plastično vrečko, da vam ne bo treba brskati po torbi in pobrati vse pred nestrpnim carinikom. Zamenjajte tekočo kozmetiko za trdno, kjer je to mogoče.

Spakirajte nujne potrebščine

Zobna ščetka, spodnje perilo itd. – vse pomembne predmete, ki jih boste potrebovali takoj po pristanku ali še isti dan, spakirajte v ročno prtljago. Vedno namreč obstaja možnost, da se vaši drugi kovčki (če jih imate) na koncu ne odpravijo na isto potovanje kot vi in lahko bodisi zamujajo ali se celo izgubijo.

Foto:Unsplash/Anne Sulivan

Prihranite prostor – zvijte oblačila

Če imate samo eno torbo, je vsak mm2 strogo odmerjen, Oblačila zato zvijte v valje, namesto da jih zložite. Tako boste dobili več prostora in se izognili gubam! Nedrčke, čevlje, klobuke in vrzeli napolnite z zvitki nogavic in drugimi manjšimi predmeti.

Plastite

Če vas je življenje česa naučilo, je to, da ste oblečeni v več plasti oblačil in tako pripravljeni na vsako vreme. Na letalu je na splošno precej hladno, zato ob vkrcanju oblecite vse, kar lahko spravite nase – dolge hlače, jakne in nogavice. S tem boste prihranili prostor za pakiranje in poskrbeli, da se tik pred dopustom ne prehladite. Če vzamete več kot en par čevljev, jih stehtajte in nosite najtežjega!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.