fbpx

Nova strategija za uspeh – selfboard!

Foto: envato

Ste prišli do spoznanja, da vision board - kolaž slik, afirmacij in drugih vizualnih predstavitev ciljev, stremljenj in želja - ne deluje?

Res je ne deluje, če ni stičnih točk z realnostjo.

Ko prilepite na tablo čudovite, navdihujoče slike, ki so na sto tisoče korakov stran od tega, kar ste in kjer ste danes, to nima nobene zveze z vami, saj se s tem težko poistovetite.

Deska mora biti navdihujoča, da vas motivira in žene, a če danes živite od plače do plače in imate na deski hišo z bazenom na Baliju, bo to najverjetneje ostala lepa hiša daleč stran od vas.

Vizija vašega želenega življenja mora imeti stične točke s tem, kdo ste in kje ste danes.

Lahko se obdate s čudovitimi slikami, lahko se preselite v drugo mesto, se fizično preobrazite in celo spremenite ime, da bi spremenili svojo identiteto, a če ne spremenite svojih misli in čustev, ki jih te misli ustvarjajo vsak dan, se vrtite v začaranem krogu dejanj in frustracij.

Kaj je selfboard: vizija se začne pri vas!

Vaša tabla je vizija vaše prihodnosti, a mora biti tudi odraz vaše introspekcije, samo vam znanih podrobnosti, za katere točno veste, kaj pomenijo.

via GIPHY

Mora biti v korelaciji z vami in odražati vašo najboljšo različico v prihodnosti. Da služi svojemu namenu in vas resnično spodbuja, morate verjeti, da je to mogoče.

Tako kot z afirmacijami morajo biti za vas verjetne, da se lahko z njimi povežete. Verjeti morate v svoje besede in v svoje sanje, da jih lahko uresničite. Ne bodo se zgodile same od sebe.

Zelo pomembna je namera, s katero izdelate tablo, ter osredotočenost na transformacijo, ki jo želite doseči.

Kako narediti selfboard?

Vzemite si čas zase in se lotite dela. Ko ustvarite selfboard, boste začutili, da se nekaj premika v vas – začeli boste spreminjati svojo zgodbo, v katero verjamete.

Postavite svojo sliko na sredino velikega platna in začnite odgovarjati na naslednja vprašanja v krogu okoli slike in intuitivno dodajte slike, podrobnosti, besede, ki bodo vaši odgovori na spodaj navedena vprašanja.

Začnite z ustvarjanjem pozitivnih vzorcev sebe v življenjskih vlogah. Odgovori naj odražajo lastnosti in značilnosti, ki jih želite imeti.

via GIPHY

Selfboard je orodje za osebno razmišljanje – refleksijo in vprašanja, na katera odgovorite. Odgovori na njej se lahko razlikujejo glede na vaše individualne cilje in potrebe.

– Kdo sem jaz?

Kakšne so moje vrednote?

– Kakšni so moji cilji in želje?

Katere so moje prednosti in slabosti?

– Kaj me osrečuje?

Na katere dosežke sem najbolj ponosen?

– S katerimi izzivi sem se srečal in kako sem jih premagal?

– Kakšna je moja definicija uspeha?

Katere stvari se želim naučiti?

via GIPHY

To je le nekaj primerov, vprašanja pa lahko dodate ali spremenite glede na svoje potrebe in cilje. Gre za prilagodljivo orodje, ki ga lahko prilagodite svojim specifičnim potrebam in željam.

Selfboard: napišite si tri cilje za leto 2023

Oživite to različico sebe s čim več detajli, definicijami, citati, slikami, ki bodo imele za vas poseben pomen. Na ta način boste svojim možganom dali nalogo in se osredotočili na tisto, kar vam je v tem letu najpomembnejše.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.