fbpx

To je država, ki bo do 2025 postala najbolj obiskana na svetu

Foto: envato

Ta evropska država je na dobri poti, da jo vsakoletno obišče kar 93,7 milijonov turistov.

Romantične pariške ulice in šarmantna Normandija. Prestižni dvorci v solini reke Loare in prefinjena francoska riviera. Razlogov za obisk Francije je nešteto, zato ni presenetljivo, da bi lahko prav ta do 2025 postala najbolj obiskana država na planetu.

Iščete poceni lete?

V uredništvu priporočamo cheaptickets.com! Z obsežno mrežo letalskih prevoznikov in potovalnih partnerjev boste našli neprekosljive cene za lete za vse destinacije. Načrtujte svojo naslednjo avanturo danes s cheaptickets.com.

Po podatkih GlobalData naj bi do 2025 v državo vsako leto vstopilo 93,7 milijona mednarodnih potnikov. Franciji je za turistični primat v Evropi konkurirala Španija, ki je svojo sosedo 2021 celo prehitela, a po trendih sodeč, je Francija na dobri poti, da si povrne turistični ugled ispred pandemije s pričakovano 12,1- odstotno rastjo obiska v obdobju 2022-2025. Pričakuje se, da se bo rast turizma v Španiji do leta 2025 povečala na 89,5 milijona.

Foto: Unsplash/Dex Ezekiel

“Obisk Francije in Španije bo ostal močan tudi v prihodnjih letih, saj bodo festivali, kultura in gastronomija močno pritegnili turiste,” je prepričana Hannah Free, potovalna in turistična analitičarka GlobalData. Kot pojasnjuje, lahko obe državi obiskovalcem ponudita kar največ, s svojo edinstveno kulturo, kuhinjo in vzdušjem. Tako Francija kot Španija sta relativno veliki državi, z raznoliko pokrajino in edinstveno obalo.

Prav to je razlog, zakaj Francija vsako leto privablja milijone turistov. Francija kot destinacija ponuja za vsakogar nekaj – zgodovino, mesto, morje, gore, plaže, gastronomijo in odlična vina.

Foto: UnsplashGautier Salles

Turistični obeti Francije niso presenečenje, saj je predsednik Emmanuel Macron že leta 2021 predstavil načrt, ki bi Francijo utrdil kot vodilno svetovno turistično državo.

»Z načrtom Destination France namerava francoska vlada postaviti dejanski časovni načrt za razvoj in preoblikovanje turističnega sektorja v naslednjih 10 letih,” je povedala Anne-Laure Tuncer, direktorica državnega turističnega odbora Atout France USA. Poseben poudarek je na trajnosti, saj si Francozi prizadevajo, da bi do 2030 postali najboljša trajnostna destinacija.

Foto: Unsplash/Heloise Delbos

Bordeaux

Dober primer je Bordeaux, za katerega se je izkazalo, da je precej več kot le vinska destinacija. Mestni tramvajski sistem s štirimi linijami sestavljajo vozila, ki jih je mogoče v 98 odstotkih reciklirati. Ogromna stara baza podmornic je bila spremenjena v največji muzej projekcijske umetnosti na svetu v Les Bassins des Lumières, Darwinov ekosistem pa je edinstvena mešana skupnost z zeleno miselnostjo, vključno s skate parkom, organsko jedilnico, pekarno itd.

Lyon

Tudi Lyon si zasluži pohvale glede pametnega pristopa k turizmu. 2000 let staro mesto ob sotočju rek Rone in Saone, je tako prejelo odlikovanja zaradi svoje dostopnosti s popolnoma prilagodljivim omrežjem javnega prevoza in muzeji, ki ponujajo prilagodljive oglede. Lyonsko letališče je eno od peščice ogljično nevtralnih, mestni gastronomski pridih pa izvira iz skrivnostne šole Chef Factory, ki kali kuharje svetovnega razreda – Bouchons Lyonnais.

Foto: Unsplash/Ilnur Kalimullin

Z neobičajnimi in edinstvenimi ponudbami, usmerjenimi v prihodnost, obiskovalci še naprej hrepenijo po obisku Francije. Temu primerno se tudi vodilna državna letalska družba Air France pripravlja na rast. »Leta 2023 bomo povečali zmogljivost za 15 odstotkov glede na povprečje zadnjih 5 let(za 5 odstotkov glede na leto 2022),” poudarjajo v francoski letalski družbi.

Vodilna destinacija za trajnostna potovanja

Povečana dostopnost bo pomagala spodbuditi rast, saj država še naprej daje zgled, ne samo z dostopnostjo, temveč tudi s premišljenim privabljanjem gostov. »Cilj je postati vodilna destinacija za trajnostna potovanja, tako da francoski turizem postane sektor, ki spodbuja odličnost, rast in zaposlovanje, ki temelji na bolj kakovostnem, trajnostnem in prožnem modelu, v skladu z novimi pričakovanji Francije, zlasti v smislu ekološkega prehoda,« še poudari direktorica državnega turističnega odbora Atout France.

Iščete poceni lete?

V uredništvu priporočamo cheaptickets.com! Z obsežno mrežo letalskih prevoznikov in potovalnih partnerjev boste našli neprekosljive cene za lete za vse destinacije. Načrtujte svojo naslednjo avanturo danes s cheaptickets.com.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.